6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kızılay Kan Merkezi'ne yeniden kavuştu

Balıkesir'de bir süre önce istasyona çevrilen Kızılay Kan Merkezi, Kızılay Genel Merkezi tarafından alınan karar ile tekrar kan merkezine dönüştürüldü.
 
Balıkesir Kızılay Kan Merkezi Müdür Vekili Dr. Eray Delituna, yaklaşık 2 ay önce Ankara'daki genel merkezin yaptığı değerlendirme sonucu uzun zamandan beri istasyon olarak faaliyet gösteren Kızılay Kan İstasyonu'nun tekrar merkeze dönüştürülmesine karar verildiğini açıkladı. Delituna, kurulduğundan itibaren merke z olarak hizmet veren Balıkesir Kızılay Kan Merkezi'nin istasyon olarak noktaya dönüştürülmesiyle kan ünitelerini Bursa'ya gönderdiklerini, ancak, şimdi tekrar kendi bünyelerinde stok yapabildiklerini, bu durumun Balıkesir ve bağlı 18 ilçesi için önemli bir artı olduğunu ifade etti.
 
Eray Delituna, "Balıkesir'in çalışmasındaki performans ve bağış sayısıyla ilgili verileri, istasyonun merkeze çevrilmesinde etken oldu.
Genel müdürlüğümüze bu karar sebebiyle teşekkür ediyoruz" dedi.
 
Öte yandan, Balıkesir'in özellikli sivil kan bağışında Adana, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'dan sonra en çok bağış yapılan kan merkezi olarak diğer tüm illeri geride bıraktı. 2005 yılında toplam kan bağışı 9 bin 991 ünite olan Balıkesir'de, 2006 sonunda toplam bağışın 12 bin civarında olması hedefleniyor.
 
DOKTOR VE HEMŞİRE EKSİK 

Balıkesir Kızılay Kan Merkezi'nde 7 gün 24 saat moduyla aralaksız hizmet verildiğini belirten müdür vekili Eray Delituna, ilçelere 3 ayda bir dönüşümlü olarak hizmet verdiklerini, ancak, ciddi anlamda doktor ve hemşire sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. 4 doktor kadrosu bulunan kan merkezinin müdürü Dr. Tolga Gezer'in zrahatsızlığı sebebiyle izinde bulunduğu, 14 hemşire, 4 şoför, 1 organizatör ve 3 hizmetlinin yer aldığı kadroda en az 3 hemşire ile 1 doktora acil ihtiyaç olduğu kaydedildi.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 15:01:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?