6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

KOBİ'lere bilgilendirme toplantısı

Türk Ekonomi Bankası (TEB), Balıkesir'deki KOBİ'leri süreç iyileştirme ve pazarlama konularında düzenlediği seminerde bilgilendirdi. 

Dünyanın 6., Euro bölgesinin ise en büyük bankası BNP Paribas ile geçen yıl ortaklık kuran TEB, "Kurumsal Gelişim Programı" serisiyle küçük ve orta boy işletmelere rekabet avantajı sağlayan önemli bilgileri aktarmaya devam ediyor. Seminerde, Balıkesirli KOBİ'ler süreç iyileştirme ve pazarlama konularında bilgilendirildi ve atölye çalışmalarına katıldı. KOBİ'nin Türkiye ekonomisindeki ağırlığı giderek artarken, TEB KOBİ niteliği taşıyan işletmelere verdiği desteği sürdürüyor. Banka, küçük ve orta boy işletmelere rekabet avantajı sağlayan bilgileri aktarmak üzere düzenlediği TEB KOBİ Akademi - Kurumsal Gelişim Programı serisine, Balıkesir ile devam etti. KOBİ'lerin rekabet gücünü artırmaya yönelik özel olarak tasarlanan TEB KOBİ Akademi-Kurumsal Gelişim Programı'nda, global rekabette Türk KOBİ'lerinin mevcut durumu ve geleceğe yönelik strateji seçenekleri, KOBİ'lerde büyüme sürecindeki fırsatlar ve tehditlerle KOBİ'lerde kurumsallaşma ve nesil değiştirme konuları ele alındı. 

Daha önce Mersin, Manisa, Konya, Adana, Samsun, Trabzon, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya'da gerçekleştirilen seminere, TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi ve TEB Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Turgut Boz ile Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula da katıldı. 

Türkiye'nin en büyük kurumlarına hizmet sunan TEB, bu alandaki uzmanlığını, geçen yılın şubat ayında ortak olduğu BNP Paribas'nın know-howuyla birleştirerek KOBİ'lere, "butik bankacılık" hizmeti vermeye başladı. "Her bir firma için ayrı bir banka" gibi hizmet vermeyi hedeflediğini belirten TEB, KOBİ'lerin tüm finansal ihtiyaçlarının yanı sıra, firmalara değer katmaya yönelik olarak bilgi ve teknoloji ihtiyaçlarını "KOBİ Gelişim Paketi" altında topladı. Bankanın, TEB KOBİ Akademi, KOBİ Destek Hattı ve Muhasebe Entegrasyonu'nun yer aldığı KOBİ Gelişim Paketiyle KOBİ'lerin rekabet gücünü artırmayı hedeflediği kaydedildi. 

TEB KOBİ Akademi, KOBİ'lere yurtiçi ve uluslararası pazarlardaki karlılıklarını ve rekabet güçlerini artırabilecekleri, "Kurumsal Gelişim Programı" kapsamında uygulamalı olarak yol gösteriyor. KOBİ'lere özel bu seminer programında, yönetim stratejilerine yönelik önemli noktalara işaret ediliyor. KOBİ akademi programında, değişik konulardaki atölye çalışmalarıyla firmaların bilgi eksikliklerinin giderilmesi ve sorunlarına çözüm getirilmesinin hedeflendiği bildirildi. 

Seminerin ardından TEB KOBİ Akademi tarafından, katılımcı KOBİ'lerin de uygulamaya dahil olmaları için strateji alanında "Karlılığa Götüren Pusulanız", ihracat alanında "Riskinizi Dağıtmanın Yolu" ve kalite alanında da "Her Pazarın Kapısını Açan Anahtar" konulu atölye çalışmaları düzenlendi. TEB'in geliştirdiği yeni ürünlerden bir diğeri de KOBİ'lerin ihtiyaç duydukları tüm bilgi ve hizmetler için 7 gün 24 saat arayabilecekleri KOBİ destek hattı da tanıtıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 12:31:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?