6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kömür kullananlara yaptırım hazırlığı

Balıkesir Belediye Başkanı Sabri Uğur, doğalgaz yerine hala kömür kullanmaya devam edenlere yaptırım uygulayabileceklerini söyledi.
 
Balıkesir Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (Balgaz) tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Belediye Başkanı Sabri Uğur, 10 Temmuz 2004 tarihinde ilk kaynak töreninin ardından bugün 85 bin konutun bulunduğu kent merkezinde 40 bin konuta doğalgaz ulaştırıldığını, sene sonunda bu rakamın 63 bin konuta ulaşacağını açıkladı.

 Mahalle muhtarları ile apartman ve site yöneticilerinin katıldığı toplantıda, Başkan Uğur, "Doğalgaz çalışmaları son derece zahmetli ve hata kabul etmeyen çalışmalardır. Türkiye'deki en kaliteli doğalgaz 'şebeke açısından' Balıkesir'de. 10 Temmuz 2004 tarihinde ilk kaynak törenimizi yaptık ve süratle şebeke çalışmalarına başladık. Mahalle aralarındaki çalışmaların tamamlanmasının ardından işlerin büyük bir kısmı bitme aşamasına geldi. Bizim amacımız, doğalgazı sizin kapınıza kadar getirmek. Şu anda 40 bin konuta ulaştık, bu rakam sene sonunda 63 bin olacak. İşlerin tamamı 35 milyon Dolar civarında, 60 milyon YTL'ye tekabül ediyor. Biz bu projeyi çıkar için değil, vatandaşlarımız istifade etsin diye başlattık. Tüm çalışmalarımıza doğalgazı da katalım ki, gelinebilecek en güzel noktaya ulaşalım. Ve, Balıkesir'imiz de örnek bir şehir olsun. Kapının önüne gelen gazı içeriye almanın maliyeti 250 YTL. Çok ciddi ve cazip kampanyalar yapıyoruz. 2004 Temmuz ayında Plevne Mahallesi'nden başladık, bugün birçok mahallemize doğalgazı ulaştırdık. Kış sezonunda emisyon ölçümleri yapacağız. Kömür sarfiyatını ve ve kullanımını ölçeceğiz" dedi. Uğur, konutların önüne kadar getirilen doğalgazın kullanılması için belediye olarak yaptırım uygulayabileceklerini ifade ederken, gerek vatandaşın daha ekonomik imkana kavuşması, gerekse çevre ve hava kirliliğinin önlenmesi için doğalgazın önemli olduğunu söyledi. 

Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki toplantıda, Aksa Doğalgaz Genel Koordinatörü Burhan Özcan ise, Aksa ve Balıkesir'deki şirketleri Balgaz hakkında bilgiler verirken, ucuz ve kaliteli enerji olan doğalgazın neden kullanılması gerektiğini anlattı. Aksa Doğalgaz Şebeke ve Bakım Müdürü Cansel Coşkun, doğalgazla alakalı teknik konularda bilgiler verdi. Balgaz Bölge Müdürü Muhammet Aloğlu ise soru, cevap bölümünde davetlilerin merak ettikleri konular hakkında bilgilendirdi. Aksa ve Balgaz yetkilileri, bu tür bilgilendirme toplantılarının belli zamanlarda tekrarlanacağını söyledi. 

Toplantının başında tatsız bir olay yaşandı. Adının Cengiz Malak olduğu öğrenilen Kıbrıs gazisi, belediye başkanına bağırmaya başladı. Yakındaki koruma tarafından hemen ekarte edilen Malak'ın, toplu taşımacılıkta uygulamaya giren Balkart sisteminden rahatsızlık duyduğu belirtildi. Malak'ın dün belediye binasına gittiği, gazilik kartlarıyla alakalı Su-Otobüs İşletme Müdürlüğü'nce gazilere yönelik ücretsiz seyahat hakkında bilgilendirildiği, belediye yetkililerine teşekkür ettiği, bugün protesto girişiminde bulunmasının maksatlı olabileceği belirtildi. Kıbrıs gazisinin salona CHP Merkez İlçe Başkanı Ender Biçki ile beraber geldiği, ikilinin bir süre yan yana oturduktan sonra Biçki'nin salondan ayrıldığı, akabinde Malak'ın protestoya kalkıştığı ifade edildi. Provokasyon girişimine aldırış etmeyen Belediye Başkanı Sabri Uğur, konuşmasını tamamladıktan sonra başka bir programına yetişmek üzere salondan ayrıldı.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 20:27:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?