6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Konserve fabrikasından yatırım hamlesi

Türkiye'nin saygın gıda üreticileri arasında yer alan Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'ndeki dünya markası Burcu Gıda Konserve ve Salça Sanayi A.Ş, Çanakkale'nin Yenice İlçesi'nde yatırım yapmaya hazırlanıyor. 

Yenice Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanı Veysel Acar, Belediye Meclis üyeleri, Yenice Esnaf Odası ile Ziraat Odası yetkilileri, Burcu Gıda Konserve ve Salça Sanayi A.Ş.'ye giderek incelemelerde bulundu. İlçelerine yapılması düşünülen büyük yatırımın merkezini yerinde incelemek ve ayrıntılarını görüşmek amacıyla fabrikaya gelen heyet, Burcu A.Ş.'nin Fabrika Müdürü Emin Boz'un makamında uzun süre sohbet etti. Bibercilik sektöründe Türkiye'de önemli yeri olan Çanakkale'nin Yenice İlçesi'nde kurmayı planladıkları tesislerde biber salçası ve bibere bağlı gıda maddeleri üretmeyi hedeflediklerini belirten Fabrika Müdürü Boz, yapılacak yatırım sayesinde ilçe ekonomisinin artacağını söyledi.
 
Planlanan yatırımın ilçesine yapılacak olmasından çok memnun olduğunu söyleyen Kaymakam Veysel Acar, "İlçemizdeki bibercilik sektörü ülke ekonomisi açısından önemli rol oynamaktadır. Fakat her yıl aynı mahsulü alamayan üreticilerimiz, bazen mağdur olmaktadır. Bu sebeple ana gelir kaynağımız olan biberciliği bitirmemek kaydıyla, farklı üretimlere girmemiz faydalı olacaktır. Sözleşmeli tarımın üreticilere çok faydası olduğu için bunu yaygınlaştırmalıyız. Üreticimizin ürünlerini birlik vasıtasıyla pazarlamak, en yararlı yöntemdir. Bu yıl ilçemizde Sebzeciler Birliği kurduk. Şu dönemde birliğimiz tam anlamıyla çalışmıyor. İnşallah ilerleyen zamanlarda faydalı olacaktır. Bu faydalanmadan Burcu A.Ş.'nin de yararlanmasını istiyoruz. Burcu, yönetimi yaklaşık bir ay önce ilçemize gelerek yatırım yapmak istediklerini belirtti. Biz de yatırımı olumlu karşıladık. Sebebi ziyaretimiz, Burcu'nun çalışmalarını yerinde incelemek ve ilçemize getirilerini öğrenmektir. İnşallah hayırlı olur" dedi. 

Yenice Ziraat ve Esnaf Odası yetkililerinin de aralarında olduğu heyet, yapılacak yatırımın detaylarını konuştuktan sonra fabrikayı gezdi. Fabrikadaki çalışma sistemi ve temizliğini çok beğendiklerini belirten heyet, öğle yemeğinin ardından fabrikadan ayrıldı. Dünya markası durumundaki Burcu Gıda Konserve ve Salça Sanayi A.Ş. yönetimi, sektöründe dünya markası olmayı temiz ve dürüst çalışmayla borçlu olduklarını söyledi. Yatırımlarının artarak devam edeceğinin altını çizen yetkililer, yüzlerce Burhaniyeli'ye iş imkanı sağladıklarını ve yeni yatırım alanlarında kuracakları tesislerde de, yine yüzlerce insana iş imkanı sağlayacak olmanın sevincini yaşadıklarını açıkladı.
 
Yenice İlçesi'nden gelen heyet ve Burcu A.Ş. yönetimi, yeni yapılacak yatırım hakkında detaylı bilgiyi en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2006 Pazar 16:05:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?