6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Körfez Havaalanı uluslararası oluyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Balıkesir'in Edremit ilçesinde uluslararası uçuşlara uygun hale getirilecek olan Körfez Havaalanı'nın temelini attı.

İnşaatın temeli Bakan Yıldırım tarafından atıldı. Temel atma töreninden önce Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey'i makamında ziyaret eden Yıldırım, Edremit Körfezi'nin havaalanı sayesinde Balıkesir bölgesine çok faydalı bir hale geleceğini vurguladı. Yıldırım, havaalanına Körfez Havaalanı isminin verilmesinin uygun olacağını söyledi. Daha sonra havaalanına hareket eden protokol heyeti, yağmurlu ve şiddetli fırtınalı bir hava ile karşılaştı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, havaalanı inşaatı hakkında teknik bilgiler verdi. Vali Selahattin Hatipoğlu ise, Edremit Körfezi'nin uluslararası bir havaalanına sahip olduğu takdirde hızla büyük gelişeceğini söyledi.

Programın iptal edilmesini istemeyerek yağmur altında konuşma yapan Bakan Yıldırım, Edremit Körfezi'nin ulaşım adına hiçbir sorunu kalmayacağını belirterek, "Havaalanımız 2 bin metreden 3 bin metreye çıkıyor ve boyutları da 30'dan 45'e çıkıyor. Terminalini de 600 metrekareden bin 600 metrekareye çıkartıyoruz. Böylece, artık körfezin hava taşımacılığıyla ilgili hiçbir sorunu kalmayacak. Belediye Başkanı Yunus Bozbey'e yaptığım ziyarette, bir buçuk yılda bütün işlerin bitirileceğini söyledim. Genel müdürümüz 2 yıl dediler. Biz bir kere bir buçuk yıl dedik. Bu işleri bir buçuk yılda bitirip çıkacaksınız. Bizim işimiz yol açmak. Yolları tıkamak gibi bir niyetimiz yok. Yol herkese lazım. Yol, su medeniyettir. Onun için vatandaşlarımızdan da bu konuda yardım ve destek istiyoruz. Yol yapılınca malları, mülkleri daha da değer kazanacak. Herkese faydalı olacak. Bu yüzden karşılıklı anlayış içinde bu işleri gerçekleştirmemiz lazım.

Ayrıca Edremit'ten, Havran ve Balıkesir'e giden 80 kilometrelik bir yolumuz var. Bu yol da çok önemli. Balıkesir'i körfeze, körfezi Balıkesir'e bağlayacak bir yoldur. Bu yolu da bu sene programa aldık. Yapımına başlıyoruz. Böylece artık Balıkesir'i körfeze, Doğu'dan Batı'ya, yine körfezi Çanakkale'den İzmir'e tamamen bölünmüş yollarla kaplamış olacağız. Bildiğiniz gibi geçen yıl Bursa, Bandırma, Susurluk, Manisa, İzmir yolunda da çok yoğun ve esaslı bir çalışma yaptık. İnsanlarımız artık eskisi gibi öyle takım tutar gibi parti tutmuyorlar. İşe bakıyorlar. Adaya bakıyor, hizmete bakıyor. Hizmet varsa destek var. Hizmet yoksa hadi güle güle diyor. Son 6 senede yaptıklarımız, yapacaklarımızın ispatıdır. Bazıları gelir, güneşi sağ elinize, ayı da sol elinize vereceğim der, seçimdir, bunlar olur. Ama kim ne vaat verdiyse takipçisi olmanız lazım. AK Parti ile siyasete de hizmete de kalite geldi. Bu kaliteyi kimse geriye götüremez. Kim gelirse gelsin, yapacağı hizmetler bundan önce yapılan hizmetlerin gerisine gidemez" dedi.

Konuşmaların ardından Yıldırım, butona basarak temele ilk harcı attı. Bakan Yıldırım, daha sonra Burhaniye'ye geçti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 00:36:45
Güncelleme :11 Mart 2009 Çarşamba 00:53:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?