6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Körfez Havaalanı yeniden yapılıyor

Edremit İlçesi Körfez Havaalanı'nda bakım öncesi son incelemeler bitti. Ulaştırma Bakanlığı'ndan gelen kamulaştırma yetkilileri, alan çevresinde yapılması gereken çalışmalarını bitirerek Ankara'ya döndü. Alanın yeniden inşa edilmesi için çalışmalara başlanacak. 

Edremit Körfez Havaalanı'nın uluslararası uçuşlara açılması için başlatılan çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Pist uzunluğunun 2 kilometre uzatılması ve uluslararası uçuşlar için Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ile Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey'in yoğun girişimleri sonrasında yeni gelişmeler yaşandı. 

Mevcut havaalanının yetersiz gelmesiyle başlayan çalışmalar sonrasında 21 trilyon ödenekle programa alınan pist büyütme çalışmalarından sonra apron ve kule için yeni proje gündeme geldiği ve yepyeni bir alan yapımına başlanacağı ifade edildi. 

Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, bakanlık yetkilileriyle yaptığı görüşme sonrasında, "Edremit Körfezi yepyeni bir alana kavuşuyor. Pist uzunluğunu arttırmak için başlayan çalışmalar, yeni kule binası yapımını gündeme getirdi. Açıldığı zaman ilk 6 ay içerisinde 35 bin yolcu kapasitesine ulaşacağı ifade edildi. Bizler de hükümetimizin ve milletvekillerimizin desteğiyle apron ve yeni kule yapımını kamulaştırma çalışmalarıyla birlikte onaylattık. Bu büyük proje Edremit Körfezi'ne müjdemiz olsun. Edremit'i ve Körfez'i turizme ve dünyaya açıyoruz" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 14:07:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?