5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Korku imparatorluğu oluşturuluyor!

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ AYDOĞAN:

CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, CHP Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış, CHP Merkez İlçe Başkanı Ömür Boyuer ve CHP İGM Grup Başkanvekili Namık Havutçu ile birlikte basın toplantısı düzenlendi.

CHP Balıkesir il binasında düzenlenen toplantıda konuşan Milletvekili Aydoğan, CHP'nin referandumda en yüksek çalışma performansıyla aktif olduğunu belirtti. Referandumdan çıkan evet oyunun sorunlara çözüm olmadığını söyleyen Aydoğan, "Referandumda söylenenler asla doğru değil. Referandum süresince sendikal haklarla ilgili öyle bir algı oluşturuldu ki, çalışanların birden fazla sendikaya üye olabileceği söylendi. Bırakın bunun gerçekleşmesini, sendikalı olmasından dolayı kapının önüne bırakılan emekçi

kardeşlerimiz var şu an. Biz bu tabloyu da gördük. Türkiye'de artık korku imparatorluğu egemen oluyor. Bugün iktidarı eleştiren herhangi bir köşe yazarı varsa, ertesi gün kapının önünde konuluyor. Esnaf, vergi kontrolünün baskısı nedeniyle sesini çıkaramıyor. Birileri de durmadan bu ülkede demokrasi ve özgürlükten bahsediyor. Böylesi baskı olan bir ülkede demokrasi ve özgürlükten bahsetmek söz konusu bile olamaz. Yasama, yürütme ve yargının da hızla kaldırılmaya çalışıldığı bir dönemi hep birlikte yaşıyoruz. Yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı hızla ortadan kaldırılarak iktidara bağımlı bir yargı hızla oluşturulmaya çalışılıyor. Bu ülkemiz açısından tehlikeli ve sıkıntılı bir dönem olacak" dedi.

Namık Havutça ise, referandumda hayır oyu verenlerin hizmet noktasında bertaraf edildiğini iddia etti. Balıkesir'in bazı köylerinde elektrik ve suyun kesik olduğunu söyleyen Havutçu, "Balıkesir'de elektrik parasını ödeyemeyip suları kesilen köylülerimiz var. Dünyanın hiçbir yerinde, borcu ödenmedi diye bir suyun kesildiğini göremezsiniz. Bu konuyu Valimiz Yılmaz Arslan ile görüşeceğiz. Hükümetiniz borçları yapılandırıncaya kadar bu köylerin suyu ve elektriği açılmalıdır. Valimiz bu konuya el atmalıdır.

Bu insanların nereden su içtiği belli değil ve hasta olmaları an meselesidir" şeklinde konuştu.

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ AYDOĞAN:
İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2010 Pazartesi 20:20:05
Güncelleme :1 Kasım 2010 Pazartesi 23:47:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?