3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Korsan CD operasyonu

Balıkesir polisinin düzenlediği operasyonda, yüzlerce korsan CD ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikir ve Sanat Eserleri Masası görevlilerinin yaptığı çalışmalarda, 1 hafta önce takibe alınan Ankara plakalı Mercedes marka kamyonetin, Balıkesir'deki CD ve benzeri satış yapan işyerlerine usulsüz çoğaltılmış bandrolsüz (korsan) materyal ve sahte bandrollü materyal sattığı tespit edildi.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan arama kararıyla araçta yapılan aramada, bin 680 adet müzik, 370 adet teyp kaseti, 550 adet oyun, 95 adet film olmak üzere toplam 2 bin 695 adet usulsüz çoğaltılmış korsan ve sahte bandrollü CD, DVD, PS2 ele geçirildi.

İncelenen ses ve görüntü taşıyıcı materyallerin etiket, kartonet, işaretleme ve bandrollerinin orijinalinden ayırt edilemeyecek kalitede olduğu, ancak bandrollerin üzerindeki numaraların müteselsil olarak birbirini takip etmesi gerekirken, 2006 SMB 0234579 AAC numaralı sahte bandrolün çoğaltılarak yapıştırıldığı tespit edildi. Korsan CD'lerin daha çok ünlü sanatçılar İbrahim Tatlıses ve Gülben Ergen'e ait olduğu görüldü.

Bu bandrollerin sahteliğinin, İstanbul Telif Hakları ve Sinema Müdürlüğü'nce de teyit edildiği, konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 22:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?