3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Korsan kitap tepkisi

Balıkesir'in Edremit ilçesindeki sahil kesimlerinde 3 adeti 10 YTL'den korsan kitap satılması bölgedeki kitap ve kırtasiyecileri çileden çıkarttı. 

Yaz aylarının gelmesiyle Akçay tatil beldesini mesken tutan korsan kitapçılar, bölgedeki kitap ve kırtasiyecilerin tepkilerine yol açtı. 

Akçay'da yıllardır kitap satan işletme sahibi Bekir Güven, korsancılar nedeniyle tüm esnafın işlerinin durduğunu söyleyerek, korsancılar hakkında dava açtığını belirtti. Sahte bandrollerle gündemdeki tüm kitapların korsanlarını üretip halkı tanesi 5 YTL, 3 tanesi 10 YTL gibi rakamlarla sattıklarını ifade eden Güven, "Yıllardır yaptığım işimi bırakma noktasına geldim. Benim gibi diğer kırtasiyeciler ve kitapevleri de zor durumda. Bunun yanı sıra korsancılıktan dolayı kitap yazarları da büyük sıkıntı yaşıyor. Korsancılar, kitapları eksiklerle yanlışlarla yasal olmayan yollardan kopyalayıp komik rakamlarla satışa sunuyor. Yani halkı kandırıyorlar. Bu durum bizim işlerimizi bozdu. 

Sadece Akçay'da yaklaşık 4 tane korsan satış yapan mekan var. Bu yerlerde tanesi 5 YTL'den satılan kitapları görerek dükkanımıza gelen müşteriler 20 YTL değerindeki orijinal kitaplarımıza 5 YTL uzatıyor. Gerçek rakamı söylediğimizde de kitapları bırakıyor. Yazarlara değer kalmadı. Hakkımızı aramak için yasal yollara başvurduk ve emniyet güçleri korsancılardan ancak birer numune alarak diğer kitapları da yediemin olarak satıcıya bırakıyor. Alınan kitap incelenmek üzere gönderiliyor ve incelemenin cevabı yaklaşık 3 ay sonra geliyor. Tabi bu zaman diliminde korsancıların elinde o kitaplar kalmıyor. Hatta bu kişiler satacağını satıp bölgeyi terk ediyor. İsteğimiz, bu denetim mekanizmasının biraz daha sıkılaştırılmasıdır" dedi. 

Korsan kitap satışlarının, Edremit ve yakın yerleşim yerlerindeki kitapçıları da etkilediği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 11:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?