3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Köy öğrencilerinin yol çilesi

Manyas'a 8 kilometre uzaklıktaki Kalfa köyündeki öğrenciler taşımalı eğitim gördükleri okullarına güçlükle gidip geliyor. 

Ormancılıkla geçinen 30 haneli Kalfa köyünün öğrencileri her gün ilçe merkezindeki Atatürk İlköğretim Okulu'na taşınıyor. Kış aylarında okula gidip gelme tam bir eziyete dönüşüyor. Köy yolu kışın yağmur ve kar suları ile çamur deryasına dönerken, öğrenciler sık sık patinaj yapan servis minibüsünü ittirmek zorunda kalıyor. Öğrenci minibüsünün şoförü Mehmet Selvi, "Bu yol tüm köy halkı ile birlikte beni de çileden çıkarıyor. Öğrenciler bazı zamanlarda araç yolda kalınca itirmeye çalışıyor. Ama ne kadar güçleri var. Yolun zemini çok gevşek, hiç dolgu malzemesi yok. Yetkililerin acilen bu yolu yapması lazım" diye dert yandı. 

Kışla birlikte çilenin başladığını söyleyen Kalfa köyünün 75 yaşındaki muhtarı Osman Batak ise, "Gitmediğim yer kalmadı. Valiliğe müracaat ettim. Gelip bakmışlar. Sizin yolunuz iyi diyorlar. Bu yol olsa olsa katır yolu olur. Bizi niye cezalandırıyorlar? Çoluk çocuk bu eziyeti çekmek zorunda mıyız?" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 18:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?