7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Köyde okuma yazma seferberliği

Balıkesir'de, bir süredir devam eden okuma yazma seferberliği meyvelerini veriyor.

Merkez Gökçeören köyünde, "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası kapsamında düzenlenen okuma yazma kursunu bitirenlere sertifikaları verildi.


Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın öncülüğünde eşi Emine Erdoğan'ın girişimiyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Balıkesir'in Merkez Gökçeören Köyünde açılan, "Ana-Kız Okuldayız" adlı okuma, yazma kampanyası çerçevesinde açılan kursu bitirenler sertifikalarını düzenlenen tören ile aldılar. İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Mehmet Akif Okur'un da katıldığı törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal, "Azimleri ve çabaları sayesinde sertifikaları almaya hak kazanan bu kardeşlerimi ve annelerimi tebrik ediyorum" diyerek kursiyerleri kutladı.


İGM Başkanı Mehmet Akif Okur da, "Bizim köylerimizdeki bir anlayış, hanımlar daha çok işin altındadırlar. Ev işleri, tarla işleri, hayvan bakım işleri vb. gibi işler hep onların üzerindedir. Bütün bu işlere rağmen de, 'Ana-Kız Okuldayız' okuma ve yazma kampanyası gibi çok önemli bir meziyeti de kazanmanızdan dolayı sizleri kutluyorum" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 16:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?