6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Köyde turizm seferberliği

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Dutluca köyü yılın ilk turist kafilesini ağırlarken, köyde turizm seferberliği başlatıldı. Muhtar İsmail Durmaz’ın önderliğinde bir araya gelen köylüler Alman turistler için gözleme açtı ve çay hazırladı.

İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki Dutluca köyü, 4 yıl önce yapılan düzenlemelerle turizme kazandırılırken, yılın ilk turistleri de gelmeye başladı. Ören semtindeki Orient otelde konaklayan 30 Alman turist Dutluca köyünde sezonun ilk ziyaretçileri oldular. Köyün Kestanelik dağındaki 6 kilometrelik yürüyüşten sonra köyle gelen turistlere gözleme ve çay ikram edildi. Köy muhtarı İsmail Durmaz’ın önderliğinde Zekeriya Taşköprü ve Halil Durmaz’dan oluşan ekip çay servisi yaparken köylü kadınlarda gözleme açtı.

Almanların Dutluca köyünü çok sevdiklerini belirten Alman rehber Jochen Lemke, “Biz 4 yıldan bu yana her yaz Alman grupları Dutluca köyüne getiriyoruz. Burada yürüyüşten sonra Deliktaş’ın körfez manzaralı ortamında gözleme yiyor çay içiyoruz. Muhtar İsmail Durmaz ve köylüler bize çok sıcak davranıyorlar. Konuklarımızı ekim ayı sonuna kadar her hafta bu köye getireceğiz. Köylülere teşekkür ediyoruz” dedi.

420 nüfuslu Dutluca köyünün turizme açıldığını belirten muhtar İsmail Durmaz, “Turizm için köyde hepimiz seferber olduk. Yılın ilk konukları da köyümüze geldi. Bundan böyle yabancı turistlerin yanı sıra yerli turistler de köyümüzü ziyarete geliyor. Biz bundan çok mutluyuz. Bazı eksikliklerimiz var. Bunları da gidermeye çalışıyoruz. Bütün vatandaşlarımızı köyümüzü görmeye çağırıyoruz. Köyümüz tarihi Deliktaş kaya sunağı ve eşsiz manzarası ile görülmeye değer bir yerdir” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 12:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?