7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Köyler Havran'a bağlanmak isteniyor

Havran ilçesine bağlanan İvrindi’nin Çakmak köyünden sonra, Demirciler ve Değirmenbaşı köyleri de Havran’a bağlanmak için milletvekillerinden destek beklediklerini belirttiler.

Demirciler köyü muhtarı Yılmaz Talay, "iki köy halkı da Havran'a bağlanmak istiyor. Diğer muhtar arkadaşım ile birlikte bu konuda geçtiğimiz gün İvrindi'den ayrılıp  Havran'a bağlanan Çakmak köyünde incelemelerde bulunan Balıkesir Ak Parti Milletvekili İsmail Özgün'e konuyu aktardık. Diğer milletvekillerimizde destek beklediğimizi kendisine ilettik. Bizim zeytinliklerimiz Havran'da alış verişimizi aynı yerden yapıyoruz . Havran bize 23 km, İvrindi ise 34 Km. Havran bize her konuda daha yakın” dedi.

2 bin metre parke taşı döşenmesi konusunda talepte bulunduğunu söyleyen Talay, “Ancak ne arayan var, nede soran. İvrindi'nin 4 beldesi 69 köyü var. Balıkesir'de Dursunbey'den sonra en çok köyü olan bir ilçe taleplerimize İvrindi yetersiz geliyor. Demirciler ve Değirmenbaşı iki köy halkı ortak karar aldık. Yetkililerinde bize destek vermesi ile Havran'a bağlanmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 14:44:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?