6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Köylüler tedirgin

Balıkesir’in Havran ilçesindeki Çakmak köyü, her geçen gün çöküyor. Başka yerleri olmadığı için her gün evlerinin üzerine yıkılacak korkusunu yaşadıklarını belirten köy halkı, devletten destek beklediklerini söylediler.

Her gün evlerinin çökeceği yada altında kalma tehlikesi korkusu ile yaşadıklarını söyleyen köylüler, duvarların çatlaklarla dolu olduğunu ve evlerin ayakta durmasını kalaslarla sağladıklarını ifade ettiler.
İsmail Amaç isimli bir vatandaş, “Evim köyün girişinde. Daha önceki yıllarda aşırı yağmurlardan dolayı evim yıkılma tehlikesi yaşadı. Şimdide diğer evler gibi çöküyor. Duvarlarda da ciddi anlamda çatlaklar var.

Bir odanın duvarı komple yıkık. Evim çötü çökecek. Kalaslarla duruyor. Ancak yetersiz çünkü evlerimiz hem dereye yakın, hem de köyümüzün çukurda olması nedeniyle olası sel baskınlarına karşı dayanıksız. Başka yerimiz olmadığı için mecburen eşim ve çocuklarımla korku içinde yaşıyoruz. Bir gün üzerimize yıkılacağı korkusu çok kötü. Balıkesir'den ekipler gelerek oturulamaz raporu verdi. Evlerimizde oturmamızın büyük tehlike olacağını söylediler. Ama bize ev göstermediler. Bizlerin sığınacak başka yeri yok" dedi.

Köyde ayrıca ciddi kanalizasyon sorunu bulunduğunu belirten köylüler,"Burada atıklar ile birlikte yaşıyoruz. Çocuklarımızın hastalık kapmasından korkuyoruz. Devlet bize yardımcı olsun. Köyümüz Havran'a bağlandıktan sonra hizmet almaya başladı. Köyümüze Türkiye’de benzeri olmayan çamaşırhane yapıldı. Köyün çökme tehlikesine karşı yarım bırakılan istinat duvarının da bitirilmesi bekliyoruz"şeklinde konuştular.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 14:43:23
Güncelleme :26 Haziran 2009 Cuma 14:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?