6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Köylülere 7 bin fıstık çamı dağıtıldı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Orman İşletme Şefliği'nin yaz aylarında görevli yangın işçilerinin yardımı ile ürettiği fıstıkçamı fidanlarının dağıtımına başlandı.

İlçede fıstıkçamı dikimi teşvik edilirken, Şarköy köyünün Seklik mevkiinde üretilen 100 bin fıstıkçamı fidanından 7 bin adedi Korucaoluk köylülerine ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtımın diğer köylerle devam edeceği bildirildi.

Edremit Orman İşletme Müdürü Muhammed Karahan, her köye orman kampanyası başlattıklarını belirterek, "Yörede bin 5 yüz hektar fıstıkçamı ormanı bulunuyor. Her köye fıstıkçamı ormanı kampanyası başlattık. Yöremize komşu olan İzmir'in Bergama ilçesine bağlı Kozak bölgesinde çamfıstığından çok iyi gelir elde edilmektedir. Biz de yöremizde fıstıkçamı sayısını artırmak istiyoruz" dedi.

Fidanların 8 ay önce ekildiğini belirten Burhaniye Orman İşletme şefi Murat Akçakaya, "Yaz aylarında görevli yangın işçileri ile birlikte bu fidanları ürettik. Burada üretilen yüz bin fidanın köylülere ücretsiz dağıtımına başladık. İlk dağıtımı da Korucaoluk köylünden başlattık. Köylülerimize hayırlı uğurlu olsun. Fidanların üretiminde bize destek olan işletme müdürümüze ve emeği geçen işçilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Burhaniye Tema gönüllü temsilcisi Şevket Metin ise, İlçe Orman Müdürlüğü'nün kendisinin hayalini gerçekleştirdiğini belirterek üretimde katkısı olan yetkililere ve personele teşekkür etti. Fidanların köylülerine büyük gelir sağlayacağını belirten Korucaoluk köyü muhtarı Kenan Yılmaz da, kendilerine ücretsiz fidan veren yetkililere teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 16:27:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?