3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Köylülerin baz istasyonu isyanı

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinin Kızılkeçili köyünde, ilköğretim okulunun karşısına baz istasyonu yapılması köylüleri isyan ettirdi. Vatandaşlar baz istasyonu kalkana kadar çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi. 

Kızılkeçili köyü girişindeki ilköğretim okulunun yaklaşık 30 - 40 metre karşısına kurulan özel bir GSM şirketine ait baz istasyonu, köylülerin tepkisine sebep oldu. Köy çıkışında toplanan yaklaşık 200 köy sakini, çocuklarını da yanlarına alarak okula kadar yürüyüş yapmak istedi. Jandarma engeli ile karşılaşan köylülerle jandarma komutanı arasında tartışma çıktı. Slogan atmadan ve ferdi olarak yürümelerine izin verilen köylüler, önce okul bahçesinde toplandı ve daha sonra yapımı son aşamaya gelen baz istasyonuna geldi. Çevreci bir derneğin de destek verdiği tepki eyleminde, "Eğitim hakkımız, engellenemez", "Sağlıklı yaşamak hakkımızdır" şeklinde sloganlar atıldı. 

Köy muhtarının katılmayarak tepkisiz kaldığı eylem, çevreci derneğin hazırladığı basın açıklamasını okumasının ardından son buldu. 

Haklarını aramak için her türlü yola başvuracaklarını ve 3 gündür okula göndermedikleri çocuklarını, baz istasyonu kaldırılana kadar okula göndermeyeceklerini söyleyen köylüler, "Bizler köyümüze baz istasyonu kurulmasına karşı değiliz. Ama çocuklarımızın her gün 8 - 10 saat eğitim gördükleri okulun tam karşısına kurulmasına da tepkisiz kalamazdık. Gitsinler başka bir yere koysunlar. Köy girişinde okulun yanı sıra bir de sağlık ocağımız var. İnsan hayatı, çocuklarımızın hayatı değersiz değildir. Bu durumu muhtarımıza ve kaymakamımıza aktardık, fakat hiçbir değişiklik yapılmadı. Bizim tepkilerimiz sonuçsuz kaldı. 3 - 4 gündür çocuklarımızı okula gönderemiyoruz. Kendileri de gitmek istemiyor. Bu istasyon buradan kaldırılana kadar da çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz. Hakkımızı aramak için elimizden geleni yapacağız" dedi. 

O saatlerde okullarında ders görüyor olmaları gereken çocuklar da okul bahçesinde toplanarak, basın mensuplarını baz istasyonunu gösterdi. Çocuklar, "Bu baz istasyonu çok büyük. Normallerin üzerinde. Sanırız bu bir aktarım santrali. Biz hasta olmak istemiyoruz. 3 gündür okula gitmiyoruz. Okulumuzu özledik. Bu baz istasyonunun bir an evvel kaldırılmasını ve okulumuza geri dönmek istiyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 18:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?