6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Köylülerin baz istasyonu zaferi

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Kızılkeçili köyünde okul yanına kurulan baz istasyonu, köylülerin uzun hukuk mücadelesi sonunda kaldırılıyor.

Muhtarlığın aldığı karar doğrultusunda 2008 -2009 eğitim ve öğretim yılı başında ilköğretim okulu ve sağlık ocağı karşına baz istasyonu kurulmuştu. Bunun üzerine ilk tepki velilerden geldi. Çocuklarını okula göndermeyen velilere köy halkı büyük destek verdi.

Veliler, "Köyümüze baz istasyonu kurulmasına karşı değiliz. Ama çocuklarımızın her gün 8 - 10 saat eğitim gördükleri okulun tam karşısına kurulmasına karşıyız. Gitsinler başka bir yere koysunlar. Köy girişinde okulun yanı sıra bir de sağlık ocağımız var. Bu durumu muhtarımıza ve kaymakamımıza aktarmıştık. Edremit'te çevre derneğinin desteği ile eylem yaptık. Hukuki mücadele başlattık. Kaldırılmasının sevincini yaşıyoruz. Destek olanlara minnettarız." dediler.

Bu arada muhtarlık, tepki üzerine, bir gsm firmasına yıllık 5 bin 500 TL'ye kiraya verilen yerin sözleşmesini feshetti. Baz istasyonu çalışması 20.02. 2008 tarihinde durdurulmuş, ardından Balıkesir Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Kurulu'nun 25.03.2008 tarih ve 1257 sayılı yazısı ve Mahalli Çevre Kurul kararına istinaden baz istasyonu için izin verilmişti. Şimdi de Balıkesir Valiliği İl Tarım Müdürlüğü'nün 25.12. 2008 tarihli yazısıyla, istasyonun zeytinlikte yer aldığı için 60 gün zarfında kaldırılması istendi. Yeni seçilen muhtar Ali Deveci, "Büyük mücadele verdik. Sonunda sağduyu kazandı. Çok mutluyuz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 16:53:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?