7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Köylüye orman yangını bilgisi

 Balıkesir’in Edremit ilçesi Orman İşletme Müdürlüğü, köylüleri yaz sezonu öncesi orman yangınlarına karşı bilgilendirme toplantıları düzenlemeye başladı.

Orman İşletme Müdür Yardımcısı Mustafa Demirbaş başkanlığında bir ekip yaptıkları program çerçevesinde Kazdağları ve Madra dağı yerleşim alanlarındaki orman köylerini tek tek dolaşarak yaz günlerinin yaklaştığı şu günlerde orman yangınlarının önlenmesi için alınması gereken önlemler konusunda köylüleri bilgilendiriyor.

Orman yangınlarına karşı özellikle köy muhtarları ile köylümüzü bilinçlendirmek amacıyla seminerler verildiğini belirten Edremit Orman İşletme Müdür Yardımcısı Mustafa Demirbaş “Orman yangınları ve erken uyarı konusunda özellikle köy muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. Yangınla en etkin mücadele erken uyarı ve erken müdahale ile sağlanabilir. Köylülerimiz ve muhtarlarımızın ormanların yangınlara karşı korunması konusunda bilinçlendiriyoruz. ‘Orman Yangın İhbar 177’ hattı ücretsiz bir hattır. En ufak bir dumanda bilgi verilmesi orman yangınlarına erken müdahaleyi sağlar” dedi.

Orman yangınlarının yüzde 98 inin insan unsurundan çıkmakta olduğu, tüm orman köylümüzün orman yangınlarına çok daha duyarlı olmaya ve gördükleri en ufak bir dumanı dahi ücretsiz ‘Alo 177’ ve ‘Orman Yangın İhbar 177’ telefonuna bildirmeleri özellikle ifade edildi.
Orman yangınlarıyla mücadele ve yangınların önlenmesi konularında sinevizyon gösterisi ile de görsel olarak orman yangınlarının zararlarının ve ormana karşı daha duyarlı yaklaşım gösterilmesi gibi hususlarda köylülere aydınlatıcı bilgiler de aktarılıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 17:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?