5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Kredi kartı vurguncuları yakalandı

İL İL DOLAŞIP KOPYA KARTLA ALIŞ VERİŞ YAPMIŞLAR

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri, kopya kartla alışveriş yapan 2 şüpheliyi suçüstü yakaladı.

Adli makamlara teslim edilen şüpheliler tutuklanırken, şüphelilerin kullandığı araca ve üst aramasında ele geçirilen 5 adet kopya kredi kartı ile sahte nüfus cüzdanıyla TEKEL maddesine el konuldu.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubesinde görevli ekipleri, 55 plaka bir otomobil ile 2 şahsın geleceğini, bu şahısların kopya kredi kartı kullanarak dolandırıcılık yaptıklarını, birçok işyerinde bu kopya kartlarla alış veriş yaptıklarını, Balıkesir'e gelip bazı işyerlerinde de bu kopya kartlarla alış veriş yapacakları bilgisine ulaştı.

Alınan ihbarın ardından harekete geçen ekipler, Bursa yolu çıkışındaki Yeni Sanayi 3. Kapı karşısında önlem aldı. KOM şube müdürlüğü Mali Büro ekipleri saat 22.00 sıralarında Balıkesir'e giriş yapan siyah renkli 55 EF 961 plakalı Chevrolet Kalos marka aracı durdurdu.

Araç içinde ve şüphelilerin üst aramasında, 1 depolama aygıtı, Citibank ve HSBC bankalarından başka isimlere ait 4 adet kopya kredi kartı, Garanti Bankası'na ait parakart, kopya kartlarla yapılan alışverişlerde alındığı belirtilen 29 paket sigara, 3 adet viski, enerji içecekleri, parfüm, ayakkabı, pantolon, mont, çorap, tişört, 4 bin 200 kontör yüklü 23 kontör kartı, 90 liralık 3 adet kontör kartı ele geçirildi.

Nöbetçi savcıdan alınan izin ile yapılan aramanın ardından yine savcılık talimatıyla gözaltına alınan Murat Y. ve Mehmet Ali M. isimli şüpheliler, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından teslim edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin yakalanmadan önce birçok il ve ilçede kopya kartlarla çok sayıda alışveriş yaptıkları kaydedildi.

İL İL DOLAŞIP KOPYA KARTLA ALIŞ VERİŞ YAPMIŞLAR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2010 Pazartesi 12:00:02
Güncelleme :12 Nisan 2010 Pazartesi 19:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?