3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Küçük çocuklara bodrum hapsi

Balıkesir´in Burhaniye İlçesi´nde, bir ilköğretim okulu müdürünün okula katkı parası getirmeyen yaşları 7 ve 8 arasında değişen 60 öğrenciyi bodrum kattaki bir sınıfa kapatıp, psikolojik şiddet uyguladığı iddia edildi. Öğrencilerden birinin korkup altını ıslattığı, birinin de sara krizi geçirdiği belirtilirken, veliler imza toplayıp müdür hakkında kaymakamlığa şikayette bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 


Öğrenci velilerinin iddialarına göre, Burhaniye Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Veysel Karaaslan, geçen pazartesi (9 Haziran) günü sınıf öğretmenlerinden, `katkı parası' adı altında toplanan 25´er YTL´yi getirmeyen öğrencileri belirleyip, bodrum kattaki önceden depo olarak kullanılan sonradan sınıfa dönüştürülen bölüme göndermelerini istedi.

Çoğunluğu 1 ve 2´nci sınıf öğrencisi olan, yaşları 7 ve 8 arasındaki 60 öğrenciyi yaklaşık 40 metrekarelik odaya toplayan Müdür Karaaslan, burada yaptığı konuşmada, ``Sizler 25 YTL´lik katkı paylarını getirmediniz. Bunu sizlere defalarca söyledik. Şimdi sene sonu da geldi. 25 YTL´yi getirmeyene karne verilmeyecek. Paraları getirmeyenlerin hepsi sınıfta kalacak. Eve gidince annelerinize, babalarınıza söyleyin. Para gelmezse, size karne vermeyeceğiz'' dedi, bu arada çocukları karanlık odada bıraktı, odanın ışıklarını yakıp söndürerek psikolojik şiddet uyguladı. 20- 25 dakika süresince sınıf olarak nitelendirilen, 30 x 60 ebadında 2 havalandırma penceresine sahip odada bekletilen öğrencilerden biri korkudan altını ıslattı. Sara ve astım rahatsızlığı olan bir kız öğrenci ise kriz geçirdi. Eve dönüşte gözyaşları içinde durumu ailelerine anlatan çocuklar, okula gitmek istemediklerini söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 14:35:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali rıza meriç IP: 85.110.152.xxx Tarih : 14.06.2008 22:03:52

bu durum her okulda var. müdür hangi hakla para tahsilatı yapabiliyor. yaptığı yasal mı? yönetmelikte para toplama var mı? milli eğitim bakanı bu işe ne diyecek? bu bir skandal.