6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Küçük kızlara belediye şefkati

SAHİPSİZ KALAN KÜÇÜK KIZLARA BELEDİYE ŞEFKATİ

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, birkaç gün önce geçirdiği beyin kanaması sonrası hayatını kaybeden Raif Çanakoğlu adlı vatandaşın geride kalan çocuklarına Ayvalık Belediyesi sahip çıktı.

Talatpaşa Caddesi’nde bıçak bileyiciliği ve hamallık yaparak çocuklarıyla birlikte geçimini sağlamaya çalışan ve esnaf tarafından sevilen biri olarak tanınan Raif Çanakoğlu (49) adlı vatandaşın önceki günlerde aniden geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, ortada kalan iki küçük kızına Ayvalık Belediyesi sahip çıktı. 6 yıl önce eşini kaybeden, dört kız çocuğu sahibi baba Çanakoğlu’nun eşinin ölümünden sonra iki yetişkin kızını evlendirmiş, henüz küçük yaşlarda olan iki kızı ile birlikte hayata tutunmaya çalışıyordu.

Ayvalık Belediyesi’nin aceze yardımı, Aşevi yemekleri ve Ayvalık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın yardımlarıyla geçinmeye çalışan Raif Çanakoğlu, Talatpaşa Caddesi’nde esnafa hamallık yaparak ve Kurban Bayramlarında da bıçak bileyiciliği yaparak evine ekmek getirmeye çalışıyordu. Yaşamı boyunca yarı aç yarı tok bir hayat süren Çanakoğlu, uysal ve sempatik kişiliği ile gönüllerde taht kurmuştu. Yüksek tansiyon rahatsızlığı bulunan Çanakoğlu önceki günlerde akşam yemeğinin ardından geçirdiği beyin kanaması ile aniden hayatını kaybetmişti.

ÇANAKOĞLU’NUN ANİ ÖLÜMÜ İKİ KÜÇÜK KIZI ORTADA BIRAKTI

Raif Çanakoğlu’nun ani ölümü Talatpaşa Caddesi esnafını yasa boğarken, geride kalan çocukları Başak ve Gülcan’ın sahipsiz kalışına vatandaşlar çok üzülmüştü. Raif Çanakoğlu’nun iki kız çocuğunun durumunu duyan Ayvalık Belediye Başkan Vekili Fatih Ayyürek, önceki gün yanına Ayvalık Belediye Başkan yardımcısı Serdar Demirezen, Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Yusuf Bilir ve Ayvalık Belediyesi Halkla İlişkiler Müdiresi Selen Köselecioğlu’nu alarak, küçük kızları evinde ziyaret etti.

Babalarının ölümünden sonra komşuların yardımıyla karınlarını doyuran küçük kızlara başsağlığı dileyen Başkan Vekili Ayyürek ve beraberindekiler, ölümünün üçüncü günü olduğu için komşuların merhum Çanakoğlu’nun ruhu için yapılan lokmalardan yediler.

Küçük kızlara eğitim, gıda, yakacak gibi pek çok konuda destek olacaklarını belirten Ayvalık Belediye Başkan vekili Fatih Ayyürek, “Küçük kızlara İzmir’den gelen evli iki ablası ellerinden geldiğince sahip çıkmaya çalışmışlar. Biz de Ayvalık Belediyesi olarak rahmetli Raif Çanakoğlu kardeşimizin geride kalan 4 çocuğuna da her konuda elimizden gelenin de fazlasıyla destek verecek ve onlara sahip çıkacağız” diye konuştu.

MAHALLE HALKI, BELEDİYENİN YARDIMINA ÇOK SEVİNDİ

Hamdibey Mahallesi sakinleri de Fatih Ayyürek ve beraberindekilere minnetle teşekkür ederek, “Bu küçük kızların merhum babaları onlar için yaşıyordu. Küçük kızların ellerini sıcak sudan soğuk suya bile sokmalarına izin vermez ve evin temizliği, çamaşırların yıkanması, yemek yapımı gibi her işi kendisi yapardı. Şimdi zor durumda kalan bu çocuklara Belediyemizin buraya kadar gelip ziyaret ederek, destek vermesi örnek bir davranıştır. Allah hepsinden razı olsun” dediler.

SAHİPSİZ KALAN KÜÇÜK KIZLARA BELEDİYE ŞEFKATİ
SAHİPSİZ KALAN KÜÇÜK KIZLARA BELEDİYE ŞEFKATİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 00:03:01
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 09:52:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?