3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Küçük Sıla 6 kişiye can oldu

Balıkesir'in Edremit ilçesinde beyin ölümü gerçekleşen 12 yaşındaki Sıla'nın organları, 6 hastaya nakledilecek.

Kurban Bayramı'nın 2. günü Zeytinli beldesindeki evinin 4. katından düşerek ağır yaralanan ve 8 gündür Edremit Devlet Hastanesinin Yoğun Bakım Servisinde yatan 12 yaşındaki Sıla Sencan'ın beyin ölümü gerçekleşti.

Yaşam destek ünitesinde bekletilen küçük Sıla'nın anne ve babası, hastane yönetimine, kızlarının tüm organlarının bağışlamak istediklerini bildirdi. Bunun üzerine hemen bir nakil ekibi oluşturan hastane idaresi, durumu ülke çapında organ bekleyen hastanelere bildirdi.

Gece saat 02.00 itibarıyla Balıkesir Körfez Havaalanı dahil Edremit Devlet Hastanesi’nde yoğun bir hareketlilik başladı. İstanbul'dan uçakla gelen sağlık ekibi, küçük Sıla'nın karaciğer ve pankreasını almak için Edremit Devlet Hastanesinin yolunu tutarken, Bursa'dan gelen ekip Sıla'nın 2 böbreğini, İzmir ekibi de kalp ve akciğerlerini almak için hastaneye ulaştı.

Konuk ekipler hastaneye girer girmez ameliyathanenin yolunu tuttu ve 6 kişinin hayatını kurtaracak ameliyat başladı. Yaklaşık 3 saat süren geniş çaplı operasyonun ardından küçük Sıla'nın organları, 3 ilde organ bekleyen 6 hastaya ulaştırılmak üzere yola çıktı. Organların ulaştırıldığı uçak ambulans, hazır bekletildiği Balıkesir Körfez Havaalanı'ndan havalandı.

Bursa, İzmir ve İstanbul'dan gelen sağlık personeli dahil 35 kişilik ekip, organ nakli çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

...
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2011 Salı 13:02:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?