7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Küçükdere köylüleri yol kapattı

Balıkesir'de 2 gencin trafik kazasında ölmesi üzerine Küçükdere köyü sakinleri yol kapatma eylemi yaparak birçok kazanın meydana geldiği kavşakta önlem alınmasını istedi.

Edinilen bilgiye göre 10 RK 066 plakalı Kemal Çetin idaresindeki özel otomobil, önceki gün Havran ilçesi Büyükdere Kavşağı'nda 10 H 5239 plakalı Ferhan Kazmaoğlu (16) idaresindeki motosikletle çarpışmış, kazada motosikletin arkasında bulunan Cemil Savaş (14) ve sürücü hayatını kaybetmişti. Gençlerin gözyaşları içinde toprağa verilmesinden sonra, galeyana gelen köylüler ayaklandı. 50 kadar vatandaş, ana yola inerek eylem yaptı.

Küçükdere Muhtarı Kadir Özülkü, "Bu kavşakta 20'ye yakın gencimizi kaybettik. Artık tedbir alınmasını istiyoruz. Yoksa burada 15 günde bir eylem yapacağız" dedi.
Polis ve jandarma geniş güvenlik tedbiri alırken, eylemi haber alan Havran Kaymakamı Fatih Genel bölgeye geldi.

Geçen yıl kavşakta Vali Selahattin Hatipoğlu ile incelemelerde bulunduklarını, kendisinin bizzat Karayolları Bölge Müdürü'nü arayarak buraya trafik ışığı konulması talimatını verdiğini söyleyen Genel, "Buna rağmen burada kazalar oluyor. Acınızı paylaşıyorum. Gençlerin ailelerine sabırlar diliyorum. Ancak kendimizi de sorgulamamız gerekiyor. Kasksız ve ehliyetsiz motosiklete binmememiz gerekiyor. Yolda kusur varsa inceleme sonrası ortaya çıkacak. Işıklarda bir hata var mı diye teknik inceleme de başlatıyorum" dedi.

Köylüler, Kaymakam'ın konuşmasından sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 13:14:06
Güncelleme :2 Haziran 2009 Salı 13:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?