7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Küçükköy'de arıtma tesisatı

Ayvalık ilçesindeki Küçükköy Beldesinde yaptırılması düşünülen Biyolojik Arıtma Tesisi'nin inşaatı, ihalenin İller Bankası tarafından onaylanmasıyla önümüzdeki günlerde başlayacak.

Küçükköy Beldesinin arıtma sorunu, Biyolojik Arıtma Tesisi ihalesinin İller Bankası tarafından onaylanması ile ortadan kalkıyor. İhaleyi alan yüklenici firma Arbiogaz Çevre Teknolojileri İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkilileri, önceki gün Küçükköy'e gelerek atık su arıtma tesisi inşaatı ile ilgili tabelaları beldenin üç değişik noktasına dikti. 17 milyon 42 bin 638 TL'ye mal olacak Küçükköy Belediyesi Atık su Biyolojik Arıtma Tesisi'nin tamamlanması için yüklenici firmaya 800 günlük bir sürenin tanındığı öğrenildi. Yetkililer ise tesisi 14 ayda tamamlayacaklarını ifade etti.

Arıtma tesisinin 800 gün yerine 450 günde tamamlanarak hizmete hazır hale geleceğini müjdeleyen Küçükköy Belediye Başkan Vekili Hüseyin Uzunoğlu, "Arıtma tesisinin tamamlanmasının ardından Sarımsaklı, dünyanın bütün modern şehirleri gibi biyolojik arıtma tesisine kavuşacak. Turizm için önümüz açılacak. Bu süre içinde belediyemizin yapması gerekenler var. Arıtma tesisine fosseptik bağlantılarını hazırlayarak beldemizi kanalizasyon ve arıtma sıkıntısından kurtaracağız. Arıtma tesisinin tamamlanmasının ardından Badavut'taki tüm yolları da kilit parke taşı ile kaplayarak bölgede yaşayan halkımızı toz ve çamurdan kurtaracağız" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 18:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?