6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kültür Vakfı başkanı Pekel oldu

Bandırma Gençlik Spor ve Kültür Vakfı'nın olağan genel kurulunda, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, oybirliğiyle vakfın yeni başkanı seçildi.

Bandırma Tüm Otel'de yapılan genel kurulda divan kurulunu Can Gülmezgil ve İhsan Kuruoğlu oluşturdu. Genel kurulda vakıf başkanlığı görevini yürüttüğü 2006-2008 yıllarına ait faaliyet raporunu okuyan Vakıf Başkanı Adnan Erdan, 2008 yılında vakıf gelirlerinin 75 bin TL'ye ulaştığını belirterek, "2007 yılında Sevgi Yolu'ndaki 8 kata izin verilen pasaj yeri yap-işler-devret yöntemiyle değerlendirilmeye alınarak Doğpa A.Ş. ile sözleşme yapıldı. 2008 yılında inşaatın başlaması gerekirken, kiralarını normal ödeyen Doğpa A.Ş. çeşitli gerekçeler göstererek sözleşmeyi fesh edeceğini bildirdi.

Basın yoluyla ilanlarımız sonucunda pasaj arsasına HYS Köroğlu firmaıs dışında ciddi bir teklif almadık ve 2009 yılı Nisan ayından başlayarak da HYS Köroğlu firmasından kira gelirleri devam etmektedir. Şu anda aylık 10 bin TL olan kira geliri, Temmuz ayında 11 bin TL, bir yıl sonra 13 bin TL, 2. yıl 15 bin TL, 3. yıl 13 bin Amerikan Doları karşılığı TL üzerinden olacak ve Tefe-Tüfe artışıyla devam edecek. 2006 Nisan'dan sonra başlayan görevimizde yıl sonuna kadar gelirimiz 14 bin TL oldu. 2007 yılında Doğpa A.Ş.'den kira bedeli dışında aynı zamanda Bandırmaspor Başkanı olduğum kulübü 50 bin TL gelir sağlanmıştır. 2007 yılı vakıf gelirlerimiz 43 bin TL, 2008 yılı ise 75 bin TL oldu.

2009 yılında 4 aylık dönemde ise 60 bin TL gelir elde edilmiştir. 2008-2009 döneminde 16 ayda Bandırmaspor'a 90 bin TL, amatör kulüplere 45 bin TL maddi yardım verilmiştir. Üç yıl öncesine kadar kimlik arayışında olan vakfımız bugün geldiği noktada Bandırma'nın belli seviyede olan insanlarının üye olma talebinde bulunduğu bir vakıf olmuştur" dedi. Genel kurulda faaliyet ve çalışma raporları oy çokluğuyla onaylandı.

Vakıf arsanın bina yapımı için kiraya verilmesi de gelen kurulda üyeler arasında tartışıldı. Genel kurula tek aday olarak giren Sedat Pekel, yeni yönetim olarak çalışmaların değerlendirilerek üyelerinde fikirleri alınarak yeni bir yol haritası çizileceğini ve yerel yönetimin gücünün de değerlendirileceğini kaydetti. Yönetim Kurulu'nun uygun gördüğü 24 yeni kişi ve kurumun üye olarak vakfa alınmasına da oy birliğiyle karar verildi.

Genel kurulda yapılan oylamada seçime tek liste ile giren Sedat Pekel vakfın yeni başkanı seçilirken, Yönetim Kurulu üyeliklerine İhsan Şen, Burhan Timur Odaman, Nedim Selçuk ve Ruşen Tosun seçildi. Denetlem Kurulu üyeliklerine ise Dursun Mirza, Tacettin Yılmaz ve Can Gülmezgil getirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 18:52:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?