7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Kum adacıkları oluştu

Balıkesir'in Erdek İlçesi'nde deniz suyunun çekilmesiyle yaklaşık 2 kilometrelik sahil bandında kum adacıkları oluştu.
 
Erdek'in Düzler Beldesi'nde yazlık evlerin bulunduğu sahilde deniz suyu sabah saatlerinde yaklaşık 30 metre geri çekildi. Düzler Beldesi'nden Erdek'teki askeri kamplara kadar uzanan yaklaşık 2 kilometrelik sahil bandında denizin çekilmesi sebebiyle denizin içinde adacıklar oluştu. Deniz kıyısına demirlenen kayıklar karaya otururken, denizin içindeki midye ve istiridyeler de kum üzerinde kaldı. Kış olduğu için vatandaşların bulunmadığı sahil bandı boyunca denizin bazı bölgelerde daha fazla geri çekildiği ve denizin ortasında kum adacıkları oluştuğu gözlendi. Denizin çekilmesiyle Kyzikos Antik Kenti döneminden kalan taştan yapılmış Papaz İskelesi'nin kalıntıları da ortaya çıktı.
 
Aynı bölgede Eylül ayında ise daha kısa bir alanda deniz geri çekilmiş ve bölgede tatil yapan vatandaşlar arasından deprem söylentisi çıkmıştı.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 15:20:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İsmail ÇAKIR IP: 80.145.132.xxx Tarih : 1.01.2007 06:20:11
Balıkesir'in Erdek İlçesi'nde deniz suyunun çekilmesiyle yaklaşık 2 kilometrelik sahil bandında kum adacıkları oluştu. Erdek'in Düzler Beldesi'nde yazlık evlerin bulunduğu sahilde deniz suyu sabah saatlerinde yaklaşık 30 metre geri çekildi. Düzler Beldesi'nden Erdek'teki askeri kamplara kadar uzanan yaklaşık 2 kilometrelik sahil bandında denizin çekilmesi sebebiyle denizin içinde adacıklar oluştu. Deniz kıyısına demirlenen kayıklar karaya otururken, denizin içindeki midye ve istiridyeler de kum üzerinde kaldı. Kış olduğu için vatandaşların bulunmadığı sahil bandı boyunca denizin bazı bölgelerde daha fazla geri çekildiği ve denizin ortasında kum adacıkları oluştuğu gözlendi. Denizin çekilmesiyle Kyzikos Antik Kenti döneminden kalan taştan yapılmış Papaz İskelesi'nin kalıntıları da ortaya çıktı. Aynı bölgede Eylül ayında ise daha kısa bir alanda deniz geri çekilmiş ve bölgede tatil yapan vatandaşlar arasından deprem söylentisi çıkmıştı. ´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´ Allah-ü Teâlâ cennet vatanımızı görülür görülmez, tabii doğa afetlerinden,kazalardan ve belalardan, korusun... Bu çekilme bana (AÇE'yi hatırlattı) tetbirli olmakta yarar mülahaze ediyorum... Selam ve saygılarımla. İsmail ÇAKIR