3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Kum torbalarıyla erozyona çare arayışı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde yaşanan erozyona kum torbaları ile çare bulunmaya çalışılıyor. Beldede denizin giderek evlere dayandığı bildirildi. 

Beldede yıllardır yaşanan erozyon gerçeği çileye dönüşürken, 2007 yılında ihaleyi alan firma tarafından aşınmayı önleyecek mendirek yapımına başlanmıştı. Ancak 150 metrelik bölümün tamamlanmasının ardından devlet ödeneği kesince müteahhit firma çalışmaları yarıda bıraktı. Beldede deniz suyunun evlere kadar dayanması vatandaşları isyan ettirdi. Yetkililer tek çare olarak kum torbaları ile geçici tedbir alıyor. 

Sahildeki "Çalıkuşu" isimli sitede oturan Öner Çalıkuşu, "Ankara'dan yardım gelmezse bu sezon buraya gelecek olan vatandaş denize girecek kumsal bulamayacak. Sahil gittikçe aşınıyor. Deniz evlere dayandı" dedi. 

Altınova Belediye Başkanı M. Ali Akçal ise, "Yıllardır sahillerimizi kurtarmak için mücadele veriyoruz. Gecen yıl ihale sonucu gelen müteahhit firma, 150 metrelik bir mendirek çalışmasından sonra ikinci etabı yarım bırakarak beldeyi terk etti. Ödenek kesildiği için çalışmaların aksadığını öğrendik. Şimdi devlet yardımı ile yeni ihale yapıp bir an önce mendirek çalışmalarını başlatmalıyız. Yoksa kumsal kalmayacak" diyerek endişelerini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 15:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?