6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kur'an kurslarının sayısı artıyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Müftülük tarafından açılan Kur'an-ı kerim kurslarının sayısı 5'e çıkarken, öğrenci sayısı da 175'e ulaştı.

Müftülük tarafından açılan ve Diyanet İşleri Başkanlığı denetimindeki Kur'an kurslarının sayısı talep üzerine artırılıyor. İlçe merkezi, beldeler ve bazı köylerde kısa sürede Kur'an-ı kerim kursu sayısının 5'e çıkartıldığını söyleyen Müftü Ramazan Tekin, Akçay'da yeni hizmete giren kursu ziyaret ederek öğrencilere ders verdi.

Her hafta kursları ziyaret ederek öğrencilerin durumlarını araştıran Tekin, "Kur'anı kerim kurslarımız talep üzerine artırılıyor. Şu anda 5 kursumuzda 175 öğrencimiz mevcuttur. Altınoluk, Güre ve Zeytinli beldelerimiz ile Kızılkeçili ve Yolören köylerimizden kurs talepleri var. Bu talepler üzerine, önümüzdeki günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ön gördüğü belde ve köylerimize yeni kurslarımız açılacaktır. Kurslarımıza katılmak için ilköğretim diploması şartı aranmaktadır. Akçay'daki bu yeni kursumuzda toplam 60 öğrencili 2 sınıfımız mevcuttur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 15:46:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?