5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Kurbanlı sondaj

ŞARKÖY’DE SU SORUNUNA SONDAJLI ÇÖZÜM

Balıkesir’in Burhaniye ilçesine bağlı Şarköy köyündeki su sıkıntısını gidermek üzere devlet-köylü işbirliği ile sondaj çalışması başlatıldı. Köyün Tepebağ mevkiinde törenle başlatılan sondaj çalışmalarının 10 günde tamamlanacağı bildirildi.

İlçeye 2 kilometre uzaklıkta 370 hane ve 900 nüfuslu Şarköy’de su sıkıntısının giderilmesi için sondaj çalışması başlatıldı. Özel idare desteği ile başlatılan sondaj çalışması nedeniyle tören düzenlendi ve kurban kesildi.

Jeotek sondaj firmasının üstlendiği çalışmalardan olumlu sonuç beklediklerini belirten köy muhtarı Rıfat Ergün, “Köyümüzde özellikle yaz aylarında su sıkıntısı çekilmektedir. Tepebağ mevkiinde yapılan etüt çalışmalarında saniyede 4 litre su bulunabileceği bildirildi. Biz de o mevkide sondaj çalışması başlattık. 10 gün içinde tamamlanacak olan çalışmalardan umutluyuz. Çalışmalar sırasında 160 metre derinliğe inilecek. Köyümüzdeki susuzluğu bitirmek istiyoruz. Çalışmalarımızda bize destek olan Kaymakamımız Ali Uslanmaz’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kurban kesiminin de yapıldığı törene muhtar Rıfat Ergün’ün yanı sıra, köy ihtiyar heyeti üyeleri ve Jeotek sondaj firması yetkilileri İsmail Kanlı ve Hayati Marangoz ile basın mensupları katıldı.

ŞARKÖY’DE SU SORUNUNA SONDAJLI ÇÖZÜM
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 15:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?