3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Kurbanlıklar el yakıyor

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde, kurbanlık hayvan satıcıları vatandaşların kurbanlıklara ilgi göstermediğini belirterek satışların durgunluğundan şikayet etti. 

Kepsut'ta kurulan hayvan pazarı beklenen ilgiyi görmedi. Geçen bayramlarda aynı günlerde şimdiden 20-25 adet küçükbaş kurbanlık sattıklarını belirten hayvan yetiştiricileri kurbana az bir zaman kalmasına rağmen tek bir küçükbaş hayvan satamadıklarını belirterek, ekonomik kriz dalgasının kendilerine de yansımasından endişe ettiklerini belirttiler. Küçükbaş hayvan yetiştirenler, 6 ay önceden hayvanlarına bakmaya başladıklarını, arpa ve yem fiyatlarındaki artışları değerlendirip 1 küçükbaş hayvanı ortalama 400-500 YTL'den satışa çıkardıklarını bildirdi. Ancak, alıcıların bu rakamı pahalı buldukları için kurbanlıkların satılmadığı belirtildi. Fiyatı çok pahalı olduğunu söyleyen vatandaşlar ise, "Eğer bu şekilde olacaksa kurbanlık alamayız" diye tepki gösterdi. 

Balıkesir'deki kurbanlık satışlarının yöre yöre farklılık gösterdiği, Balıkesir Hayvan Pazarı'na getirilen özellikle küçükbaş hayvanları için daha uygun fiyatlar istendiği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 18:56:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?