3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Kurtulan balıkçı dehşeti anlattı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde fırtına nedeniyle batan ve 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de kaybolduğu balıkçı teknesinden yüzerek kurtulmayı başaran Ömer Gezer, yaşadıklarını anlattı.

Bandırma Limanı açıklarında balık avı sırasında dalgalar nedeniyle alabora olarak batan 'Mert Arda' isimli balıkçı teknesinden kıyıya yüzerek çıkan Ömer Gezer (34), dev dalgalara rağmen yaklaşık 400 metre yüzdüğünü söyledi.

Balıkçılar tarafından bulunarak Bandırma Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ömer Gezer, "Biz 3 arkadaş daha önce attığımız ağı toplamak için denize açıldık. Ağı topladıktan sonra tekneye dalga vurdu ve su alarak yanlama battı. Teknemiz yaklaşık 6-7 metre boyundaydı. Kıyıdan 300-400 metre açılmıştık. Ben yüzerek kıyıya çıkmaya çalıştım, o sırada diğerlerini görüyordum, yüzmeye çalışıyorlardı. Yaklaşık 400 metre yüzdüm, daha sonra oltayla balık avlayan balıkçılar beni kurtardı. Ben çıkınca Sahil Güvenlik ve limana haber verdik. Ben kıyıya çıktığımda sahil güvenlik botu diğerlerini arıyordu. Yüzmekten çok üşüdüğüm için beni hemen arabaya aldılar ve daha sonra hastaneye getirdiler" dedi.

Bandırma Limanı açıklarında batan teknede hayatını kaybeden Sezgin Doğan'ın cenazesi Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, evli ve 2 çocuk babası olan kayıp Adem Yılmaz'ı arama çalışmaları ise sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 23:47:26
Güncelleme :18 Kasım 2008 Salı 23:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?