6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Balıkesir'in Bandırma Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası'nda bir hafta boyunca çok sayıda etkinlik düzenleyecek.

Bandırma Müftüsü Cahit Çetin düzenlediği basın toplantısında 14-20 Nisan Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenecek olan etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

Bandırma TOKİ konutları alanında yapımı tamamlanan Hz. Ömer Camii'nin 15 Nisan'da yapılacak olan açılış törenine Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun da katılacağını belirten Müftü Çetin, Kutlu Doğum Haftası'nda konferanslar, paneller, sempozyumlarla birlikte çok sayıda etkinlik düzenleneceğini söyledi. Müftü Çetin, "Sevgili Peygamberimiz'in (S.A.V.) doğumunun 1438. yıldönümünü idrak etmenin sevincini yaşıyoruz. İslam dünyasında ilk ve tek olan uygulamamız 1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından başlatıldı ve bu yıl 21. yılına ulaştı.

Bu yılda Bandırmamızda ve ülkemizin her köşesinde bir hafta süreyle değişik etkinliklerle Kutlu Doğum Haftası idrak edilecek. Bu yıl konferanslar, sempozyumlar, paneller ve toplantılarda ana tema 'İslam'da Aile' olacak. Toplum çekirdeği ailenin önemi işlenecek. Bu hususta Hz. Muhammed'in(S.A.V.) hayatından örnekler verilecek. Bu yıl Balıkesir il ve ilçeleri olarak ayrı bir sevinç ve heyecanımız var. Kutlu Doğum Haftası 'Gül Günleri' Türkiye açılışı Devlet Bakanımız Prof. Dr. Sait Yazıcıoğlu ve Diyanet İşleri Başkanımız Ali Bardakoğlu'nun teşrifleriyle öğle namazında Bandırma TOKİ Hz. Ömer Camimizin ibadete açılışı gerçekleştirilecek.

Kutlu Doğum Haftası'nda kamu kurum ve kuruluşları, esnaflar, yaşlılar konukevi, çocuk yuvası, hastane ve cezaevi ziyaretleri yapılacak. 14 Nisan akşamı İmam Hatip Lisesi tarafından 100. Yıl Yeni Camii'de mevlid tertip edilecek. 15 Nisan günü Cumhuriyet Meydanı'nda MÜSİAD tarafından Kutlu Doğum lokması dağıtılacak. Ayrıca 17-18 ve 19 Nisan'da konferanslar verilecek. Yine 19 Nisan'da saat 14.00'de İhsaniye Camii'nde bayan hoca hanımlarımız tarafından bayanlara yönelik 'Kutlu Doğum Özel' programı sunulacak. Verem Savaş Derneği'de ücretsiz gezici sağlık taraması yapacak. 22 Nisan'da ise gün boyu Müftülük binamızda Kızılay kan bağışı kampanyası yapılacak. Bütün program ve etkinliklerimize Bandırmalı din kardeşlerimizi davet ediyoruz" şeklinde konuştu. Müftü Çetin, basın toplantısına katılan basın mensuplarına da kırmızı gül hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 19:18:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?