6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

'Langırt'a 10 ay ceza!

Balıkesir'de 2 yıl önce bir alışveriş merkezi tarafından düzenlenen 19 Mayıs şenlikleri kapsamında langırt oynattığı iddia edilen bir kişi 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Karar karşısında şoke olan genç, "Başbakan Erdoğan'dan devlet bakanlarına kadar herkes langırt oynuyor. Bunu oynamanın ve oynatmanın suç olduğunu bilmiyordum. Böyle bir karar karşısında şoke oldum. Artık oynamak bir kenara izlemem bile" diye konuştu.

Edinilen bilgiye göre, 2 yıl önce Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki bir marketler zinciri 19 Mayıs şenlikleri kapsamında gerçekleştirdiği şölende, langırt turnuvası da düzenledi. Gençlerin kıyasıya mücadelesi sırasında alışveriş merkezine baskın yapan polis, makinelere el koyarken, langırt turnuvası düzenledikleri iddia edilen Gökhan Sekmen'i de gözaltına aldı.

Hakkında 1072 sayılı Rulet, Tilt, Langırt ve Benzeri Oyun Alet ile Makineleri Hakkında Kanun'na muhalefet suçundan Burhaniye Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açılan Sekmen, "19 Mayıs sebebiyle düzenlenen şenlikte ücretsiz olarak eğlence amaçlı bir langırt tabir edilen mini futbol oyununda hakemlik yaptım. Langırt oynamanın ve oynatmanın suç olduğunu bilmiyordum. Ben firma tarafından görevlendirildim. Suçsuzum " diye ifade verdi.

Mahkeme 2 yıl süren yargılamanın ardından tutuksuz sanık Gökhan Sekmen'i langırt oynattığı gerekçesiyle 10 ay hapis ve 375 TL para cezasına çarptırdı.

"BÖYLE BİR CEZA VERİLECEĞİ AKLIMIN UCUNDAN BİLE GEÇMEZDİ"

Verilen hapis cezasının şokunu yaşayan organizatör Gökhan Sekmen, "Bir marketler zincirinin Balıkesir'deki Burhaniye şubesinde, 19 Mayıs şenlikleri düzenlendi. Ben de orada yapılacak ücretsiz langırt turnuvasında hakem olarak görev yaptım. Turnuvanın bitimine 10 dakika kala polisler geldi. Langırt oynatmanın suç olduğunu belirtip makinelere el koyduktan sonra beni de gözaltına aldılar. Hakkımızda dava açıldı. Böyle bir karar vereceklerini aklımın ucundan bile geçmezdi" dedi.

"DIŞARIDA ONLARCA İNSAN 10 AY HAPİS CEZASI ALACAĞI BİLMEDEN LANGIRT OYNUYOR"

Langırtın her yerde oynandığını ve oynatıldığını ifade eden Sekmen, "Bunun yasak olduğunu bilmiyordum. Bilmem de söz konusu olamaz. Çünkü langırt makineleri her yerde çok fazla var. Hakkımda verilen 10 ay hapis ve bir miktar para cezası 5 yıl içinde herhangi bir suça karışmazsam ertelenecek. Kararın bu şekilde çıkması açıkçası bizim beklemediğimiz bir şeydi. Çok ilginç. Bu her an herkesin başına gelebilecek bir şey. Pek çok kişi hala bunun suç olduğunu bilmeden oynuyor. 10 ay hapis cezası alacağının farkında bile değiller. Artık oynamak bir kenara uzun süre izlemeyeceğim bile" diye konuştu.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN DA LANGIRT OYNUYOR"

Olayın ardından internet üzerinden araştırma yaptığında şoke olduğunu anlatan Sekmen sözlerini şöyle sürdürdü.

"Bir farma tarafından düzenlenen turunuvada mülkü amirler başta olmak üzere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e kadar hemen herkesin langırt oynarken görüntü ve fotoğrafları var. Bunlara internetten de ulaşmanız mümkün. Hatta bazı talk show programlarında bile langırt oynatılıyor. Yazı tura attılar. Benim adım çıktı. Şu anda ise sanık ve ceza almış biri konumundayım. Kanunda neye göre ceza verilir bilemem. Ama bu suçsa bunu herkes işliyor. Üstelik organizasyonu düzenleyenler, bu suçun asıl sorumlularıdırlar."

"BU SUÇ OLDUĞU BİLİNMEYEN SUÇU BİR ÇOK KİŞİ İŞLEMEKTEDİR"

Gökhan Sekmen'in avukatı Neslihan Aktosun ise, karar karşısında itiraz ve gerekli başvuruları yapacaklarını ifade ederek, "Yargılama sürecinde asıl sanık olması gerekenler göz ardı edilmiş. Bu suç olduğu bilinmeyen suçu bir çok insan hala işlemektedir. 1072 sayılı Rulet, Tilt, Langırt ve Benzeri Oyun Alet ve Makineleri Hakkında Kanun da Şapka Kanun'u gibi. Herkes şapka takmak zorunda ama kimse bunu uymuyor. Müvekkilime verilen bu ceza haksız bir cezadır' dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 13:07:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?