6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Lisede Filistin'le dayanışma programı

Milli Eğitim Bakanlığı genelgesi doğrultusunda Türkiye'deki tüm okullarda olduğu gibi, Balıkesir'in Edremit ilçesindeki Salih Korkut Budaras Anadolu Öğretmen Lisesi'nde de Filistinlilere destek için program düzenledi.

Okul Müdürü Yusuf Söbüoğlu, Filistin'de çoğu çocuklardan oluşan bine yakın kişinin öldüğünü, üç binin üzerinde kişinin yaralandığını, bu katliamdan millet olarak büyük üzüntü duyulduğunu belirtti.

Söbüoğlu, "Bakanlığımız bugün tüm okullarımızda böyle bir programla Filistin halkına destek göstermemizi sağlamıştır. Zulüm kimden ve nasıl gelirse gelsin karşısında olmalıyız. Zaten tarih zalimleri hiç affetmemiştir. İnsanlık dışı bu saldırıları nefretle kınıyoruz. Türk milleti olarak geleneğimizde olan başkalarıyla bir arada yaşamada gösterdiğimiz güzel örneği tüm dünya bilmektedir. Atalarımız bu zulmün yaşandığı coğrafyada dört yüz yıl hakim olmuş, bu süre içinde bölge huzur ve barış içinde olmuştur. Bölge halkı bizden çok şey beklemektedir. Bu anlamda ayrıca bir sorumluluğumuz vardır" dedi.

Müdür Yardımcısı İsmail Yurdakul da düzenlenecek yardım kampanyası hakkında bilgi verdi. Yurdakul, okulda toplanan yardımın ilgili banka hesabına yatırılacağını belirtti. Programda öğrenciler Filistinli şairlere ait birer şiir okudu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 22:46:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?