7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Lisede yangın!

Balıkesir'de bir lisenin kazan dairesinde çıkan yangında şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, derste olan öğrenciler binanın boşaltılması istenince panik yaşadı.

Edinilen bilgiye göre saat 11.30 sıralarında Bahçelievler Lisesi'nin kazan dairesindeki fuel oil kazanı doğalgaza dönüştürülürken yangın çıktı. Oksijen kaynağı ile kazanda kesim yapılırken çıkan kıvılcımlar, yerde bulunan fuel oili tutuşturdu. Birden yayılan alevler, boş olan kazanın dibinde kalan mazot tortularının da yanmasıyla kazan dairesini sardı.

İşçilerin son anda kurtulduğu yangında büyük tehlike atlatıldı. Binanın etrafını saran dumanları fark eden öğrenciler, sınıfları boşaltmaları istenince büyük panik yaşadı. Yangına köpükle müdahale eden itfaiye ekipleri alevleri kısa sürede söndürdü.

Bahçelievler Lisesi Müdür Muavini Ferhunde Güven, "Kazan doğalgaza dönüştürülürken yangın çıktı. Sesleri duyunca itfaiyeye haber verdik, çocukları binadan çıkardık. Biz de çok bir şey bilmiyoruz. Şu an bir problem yok ama biz çocukları baştan patlama tehlikesi olur diye evlerine gönderdik. Şu an bir tehlike yok" dedi.


AİLELER OKULA KOŞTU

Okulun hemen tahliye edildiği olayda sokak ve caddelere koşan öğrenciler kadar, haberi duyan aileler de büyük heyecan yaşadı. Okula koşan veliler çocuklarını alıp götürürken, diğer öğrenciler de telefonlarla ailelerini arayıp iyi olduklarını söyledi.

Olayı önce şaka zannettiklerini anlatan bir öğrenci, "Biz yangın sırasında arka taraftaydık. Dumanlar çıkmaya başladı. Dumanlar teneffüsten beri vardı, sonra birden çoğaldı. Diğer sınıftan biri geldi, yangın var dedi. Bizim sınıftaki herkes şaka sanıyordu. Sonra dumanlar yükselince öğretmenimiz de, 'Çıkın' dedi, korku içinde sınıftan çıkıp kaçtık" dedi.

Okulun etrafında geniş güvenlik tedbiri alan polis, öğrencileri uzaklaştırdı. İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal ve Müdür Yardımcısı İlhan Arslan, Bahçelievler Lisesi'ne giderek okulda inceleme yaptı. Belediye Başkanı İsmail Ok ve Vali Yılmaz Arslan da lisedeki yangın hakkında bilgi aldı.

Önceki haber

Balıkesir'de bir lisede yangın paniği yaşandı.

Alınan ilk bilgilere göre yangınla ilgili yaralanan yada ölen olmazken, olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Yangının kazan dairesindeki fueloil kazanının doğalgaza dönüşüm işlemiyle ilgili yapılan çalışma sırasında çıktığı öğrenildi.

İtfaiye ile birlikte çok sayıda polis ekibinin de sevk edildiği lisede yangına zamanında müdahale edildiği, okuldaki öğrencilerin tahliye edildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 12:21:03
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 15:36:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?