6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Liseli genç ressamlardan sergi

Balıkesir'de lise öğrencileri resim sergisi açtı. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde açılan sergi ilgi gördü.

Balıkesir Kadriye Kemal Gürel Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü son sınıf öğrencileri, hünerlerini sergiledi. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'ndeki serginin açılış kokteyline Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ramazan Aydın ve İl Kültür Müdür Yardımcısı Murat Karaçanta, okul müdürü Erhan Yırcalı, öğretmenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler.

Hatice Balcı, Sadriye Ertürk, Tuğba Dereli ve Burçin Balcı isimli öğrenciler, iki yıldan bu yana karakalem ve yağlı boya çalışmasından oluşturdukları toplam 75 tabloluk koleksiyonlarını sergide tanıtma imkanı buldukları için mutlu olduklarını söylediler.

Resimlerini çok severek yaptıklarını belirten liseli genç ressamlar, aynı zamanda eserlerini 20 TL ile 150 TL arasındaki rakamlarla satışa sunduklarını kaydetti. Tablolarını uygun rakamlardan satışa çıkaran gençler, bu şekilde hem malzeme paralarını çıkaracak hemde yetenek sınavlarına giderken kendilerine gelir sağlamış olacaklarını, yani, elde edecekleri kazancı eğitimlerinde kullanacaklarını söylediler.

Davetlilerin eserleri çok beğendiği resim sergisinin 14 Mart'a kadar açık kalacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mart 2009 Cumartesi 20:37:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?