6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Liselilerden keyifli gösteri

Balıkesir'in Gönen ilçesinde Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Gönen Anadolu Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşından sonra Okul Müdür Saadettin Sagit açılış konuşması yaptı. Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, ilçenin kaplıca turizmi açısından Türkiye'de büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, Gönen Kaplıcaları olarak gelecek turiste her tür imkanı sağlayacaklarını söyledi. İlçe Kaymakamı Bekir Dınkırcı ise konuşmasında, dünyadaki yaklaşık turist sayısının 903 milyon, taşınan yolcu ücretleriyle birlikte turizm gelirlerinin 1 trilyon dolar olduğunu belirterek, dünyadaki turizm pastasından ülkemizin her geçen gün daha büyük pay alması olduğunu söyledi.

Kaymakam Dınkırcı, "Gönen'i ekonomik anlamda değerlendirdiğimizde öncelikli olarak bölge kalkınmasında tarım ve tarımsal sanayi ile turizmin önde geldiği açıktır. Gönen'in turizm önceliğinde kaplıca turizminin dolayısı ile sağlık turizminin, eko turizminin, kongre turizminin öncelikle ele alınması gerektiği ortadadır. Bu amaçla fiziki şartlarımız açısından yatak kapasitemizin artırabilmek adına yatırımcıları bölgemize davet etmeliyiz. Bölgemizdeki iğne oyacılığımız, süt ve süt ürünlerimizin mevcut kapasitesi turizm açısından artı bir değer ifade etmektedir. Başta İstanbul, İzmir, Bursa gibi, büyük kentlere yakın olmamız ulaşım imkânlarındaki kara, deniz ve hava yolu gibi çeşitlilik de turizmin gelişmesi açısından önemli bir avantaj sağlamaktadır" dedi. Konuşmalardan sonra öğrencilerin sunduğu gösteri ve skeçler izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 18:18:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?