7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Liselilere gazeteciliği anlattı

Balıkesir İli Gazeteciler Cemiyeti (BİGC) Başkanı Ramazan Demir, lise öğrencilerine yerel medyanın önemini anlattı. 100. Yıl Teknik ve EML Lisesi'nde düzenlenen konferansa katılan Demir, öğrencilere gazetecilik mesleğiyle ilgili bilgiler verdi.

BİGC Başkanı Ramazan Demir, 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde düzenlenen, "Gazeteciliğin bugünü ve yarını üzerine" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Balıkesir basınından övgüyle söz etti. Demir, öğrencilerden yerel gazete okuyup, yerel televizyon izlemelerini, yerel radyo dinlemelerini, iyiyle kötüyü, güzel ile çirkini ayırt etmeleri için sorgulamacı olmalarını istedi. Ramazan Demir, 100. Yıl Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Yayın ve İletişim Kulübü'nün organize ettiği konferansta, Balıkesir'de yazılı basın ve gazetecilik konusunu işledi.

Öğrencilerin sorularını da cevaplayan Demir, gazetecinin üstlendiği görev ve sorumlulukları, haberin nasıl oluştuğunu ve gazetenin nasıl hazırlandığını anlatırken, yaygın basın ile yerel medya arasındaki farkın neler olduğunu örnekler vererek öğrencilerle paylaştı. Uzun yıllar çeşitli yerel gazetelerde çalışan ve emekli olduğu mesleğini hala icra eden Ramazan Demir, Anadolu Ajansı'nın da Balıkesir muhabiri. Mesleğinde Balıkesir'in deneyimli ve başarılı isimlerinden olan Ramazan Demir, gazetecinin öncelikli olarak ezilenin, gözden ırak tutulanın, dışlananın yanında olması gerektiğini belirterek, bu mesleği ancak vicdan sahibi kişilerin yapabileceğini söyledi. Her fırsatta yerel basının önemini vurgulayan Demir, "Balıkesirlilerin acısını da mutluluğunu da yerel yayın organları paylaşır. Gazetecilik acı içinde yaşayanları rahatlatmak, rahat içinde yaşayanlara acıyı tanıtmak mesleğidir" dedi.

BİGC Başkanı Ramazan Demir, gazetecilik mesleğini düşünen lise öğrencilerine çeşitli önerilerde bulundu. Gençlere yerel basına sahip çıkmalarını tekrarlayan Demir, "Çünkü, oturduğunuz sokakta olup bitenler, sizin sokağınızın sorunları, komşunuzun başına gelenler, yolunuz, suyunuz, elektriğiniz ve doğalgazınızın olup olmadığını haber yapan gazete ve gazeteciler yine sizlerin birer parçası olan, sizlerle aynı havayı soluyan yörenizin gazeteleri ve gazetecileridir. Biz, yerel gazetecilerin sadakatle bağlı olduğu merci yine yöremizin insanıdır" dedi.
Konferansının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Demir, lise yöneticileri ve öğrencilerle birlikte okul önünde günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 18:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?