7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Lodos ağaç devirdi

Balıkesir'in Burhaniye İlçesi'nde meydana gelen lodos fırtınası, hükümet konağının bahçesindeki dev tespih ağacının yıkılmasına sebep oldu. İkiye ayrılan dev ağacın bir bölümü büyük bir gürültüyle yıkılırken, o anda ağacın altında kimsenin olmaması bir faciayı önledi.
Edinilen bilgiye göre, Burhaniye'de lodos fırtınası hükümet konağının bahçesindeki tespih ağacının yıkılmasına neden olurken, çevrede de paniğe sebep oldu. Hükümet konağı bahçesindeki dev tespih ağacının iki dalından biri saat 16.00 sırasında büyük bir gürültüyle yıkıldı. Ağacın altında kimsenin bulunmaması büyük bir faciayı önlerken, ağacın devrilirken çıkardığı ses çevrede korkuya neden oldu. Ağacın devrilmesinin ardından ikinci dalın da kırılması olasılığına karşı polis ekipleri, çevrede önlem aldı. Daha sonra olay yerine itfaiye çağrıldı. İtfaiye ekipleri, tespih ağacının diğer dalını da kesti. 

Ağacın büyük bir gürültüyle yıkılmasının korkuya neden olduğunu belirten otopark görevlisi Bayram Kaya, "Hükümet konağının arka tarafındaki otoparkta görevliyim. Dev ağaç bir anda büyük bir gürültüyle ikiye ayrılarak devrildi. Allah'tan ağacın devrildiği yerde herhangi bir insan ve araç yoktu. Ağacın altında insan olsaydı ölüm olurdu. İtfaiye, ağacın kalan dallarını kesti ve rahatladık" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 21:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?