6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Lodos Edremit'i vurdu

YAĞMUR VE LODOS EDREMİT KÖRFEZİ’Nİ ETKİSİ ALTINA ALDI

Dün gece saatlerinde başlayan şiddetli lodos ve yağmur, Balıkesir’in Edremit Körfezi’ni etkisi altına aldı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı Meteoroloji Hava Tahmin İstasyonu’nun dün mesai saatleri içinde yaptığı, Edremit Körfezi’nde şiddetli lodos, fırtına ve yağmur yağışı uyarısı işe yaradı. Edremit Körfezi’nde bulunan Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Havran ve Edremit ilçeleri ve bu ilçelere bağlı belde belediyeleri, gün boyu fırtına ve su baskınlarına karşı sorumluluk alanlarında önlemler aldı.

Gece saat 22.00 civarında başlayan lodos, denize kıyısı olan yerleşim yerlerinde etkili oldu. Şiddetli lodos ile birlikte, Edremit Körfezi’nde metrekareye yaklaşık 43 kilogram yağış düştüğü bildirildi. Özellikle Edremit ilçesi ve bağlı beldelerinde şiddetli yağış, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Çok sayıda vatandaş, seyir halindeki araçlarıyla yollarda mahsur kaldı. Bazı vatandaşlar da ulaşmak istedikleri yerlere uzun süre gidemedi. Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokakları su bastı.

Güvenlik güçleri ve belediyelere bağlı ekipler gece boyunca çalışma yaptı. Resmi yetkililer, olumsuz hava koşulları nedeniyle her hangi bir can yada mal kaybı yaşanıp yaşanmadığı hakkında bilgi vermedi. Gündüz saatlerinde etkisi azalan lodos ve yağışların bu gece yeniden etkili olması bekleniyor.

YAĞMUR VE LODOS EDREMİT KÖRFEZİ’Nİ ETKİSİ ALTINA ALDI
YAĞMUR VE LODOS EDREMİT KÖRFEZİ’Nİ ETKİSİ ALTINA ALDI
YAĞMUR VE LODOS EDREMİT KÖRFEZİ’Nİ ETKİSİ ALTINA ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 16:39:05
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 18:48:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?