3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Lodos sahili vurdu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde birkaç gündür devam eden lodos sahili vurdu. 

Özellikle sahil kesimlerinde kumsalda büyük hasar yapan lodos, İskele kum adasındaki gazinoları yerle bir etti. Lodos kumsalda kum bırakmazken, moloz yığını halini alan sahilin temizlenmesinin günler süreceği açıklandı. Neredeyse deniz ile limanın birleşmesine ramak kala şiddetli rüzgarların durduğunu belirten Altınova Belediye Başkanı M. Ali Akçal ile Belediye Jeoloji Mühendisi Yüksel Kaya sahilde incelemelerde bulundu. 

Kumsalın haline üzülen Akçal, ''Uzun göl civarındaki erozyon sonrası bir de burası çıktı, mesele büyük. İskele mevkiinde oturan ve denize kum adasında girmek zorunda kalanlar hiç kuşkusuz çok üzüleceklerdir. Belediye olarak en kısa zamanda lodosun burada sebebiyet verdiği tahribatı gidermeye çalışacağız. Umarım sezona kadar eskisi kadar olmasa da kumsala kum toplanır. Neredeyse deniz ile liman birbirine eklenecekti' 'dedi. 

Bu arada Öğretmenler ve Çalıkuşu sitesi önlerindeki erozyon bölgesinde incelemelerde bulunan Akçal, "Mendireklerin yapımı devam etseydi, burada biriken kumsalın artışı gözlenecekti. Fakat ikinci mendirek ihalesinden sonra buraları erozyondan kurtulmuş olacak. Biz bu bölgeyi kurtarmaya çalışırken hiç hesapta olmayan iskele erozyonu ortaya çıktı, her iki bölgeyi de kurtarmaya yönelik çalışmalarımız devam edecek'' dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 09:48:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?