6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Maça domuz gribi ertelemesi!

ALİBEYKÖYSPOR'DA 'DOMUZ GRİBİ' PANİĞİ

TFF 3. Lig'de bugün Balıkesir'de oynanacak olan Balıkesirspor-Alibeyköyspor maçı, Alibeyköylü 18 futbolcudan 9'unun gribe yakalanması sonucu Türkiye Futbol Federasyonu tarafından iptal edildi. 'Domuz Gribi' paniği yaşayan Alibeyköysporlular Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul'a döndüler.

2 FUTBOLCU DA İSTANBUL'DA HASTALANDI

Dün İstanbul'dan Balıkesir'e gelen Alibeyköyspor Futbol Takımı, Grand Yılmaz Otel'e yerleşti. Dün akşam 5 futbolcu ishal, baş ağrısı ve ateş şikayetiyle Altı Eylül Tıp Merkezi'ne kaldırıldı. Serum verilen futbolcuların rahatsızları devam edince kulüp yöneticileri oyuncuları Balıkesir Devlet Hastanesi'ne götürdü. Burada doktor kontrolünden geçirilen futbolcular sabah tekrar hastaneye götürülerek acilde müşahede altına alındı. Toplam 9 oyuncusu hastalanan Alibeyköyspor'da diğer oyuncular ve teknik heyet

'Domuz Gribi' korkusuna kapıldı. Hastaneden alınan resmi rapor üzerine federasyon tarafından maç iptal edilirken, hastanede bekleyen Alibeyköysporlu diğer sporcular endişeli bekleyişin ardından takım halinde İstanbul'a döndü.

İstanbul'da da 2 oyuncusunun aynı şekilde hastalandığını belirten Alibeyköyspor Teknik Direktörü Mesut Demiroviç, "Dün sabah yola çıkmadan iki kişi İstanbul'da hastaneye kaldırıldı; Uğur ve İbrahim. Kadroyu takviye edip Balıkesir'e 18 kişi geldik. Dün akşam otelde 5 oyuncumuz halsizleşti, 39 derece ateş ile hastaneye gittik. Bugün maç oynamadığımız için çok üzgünüz. Çünkü 6 haftadır yenilmezliğimiz var, çok iyi bir çıkışımız var. İnşallah hayırlısı olur. Şimdi hepimiz endişeleniyoruz, sonuç bekliyoruz.

Domuz Gribi var mı diye hepimiz korkuyoruz" dedi.

Alibeyköyspor'un Genel Kaptanı Kenan Demircioğlu da, "Akşam 5 olan hasta sayısı sabaha kadar 9'a çıkınca Devlet Hastanesi'ne geldik. Üç oyuncunun burada bırakılması istendi, Yüksel, Muammer, Kerim. Maç ertelendi, 5 gün iş göremez raporu verildi. Heyet raporu ile futbolcularımız istirahatlı. Pazar günü yapılacak Nilüfer maçı da oynanmayabilir. Şu anda hepimizde bir panik ve endişe var. Gelmeden önce de 2 oyuncumuzu da İstanbul'da bıraktık toplam 11 futbolcu" dedi.

Kulüp genel sekreteri Hafız Şirazi, Balıkesir'de 9 futbolcuya gribal enfeksiyon ve halsizlik şikayetiyle 5 gün rapor verildiğini, Yüksel, Kerim ve Muammer isimli futbolculardan alınan numunelerin sonucunu bekleyeceklerini söyledi.

Maçın iptal edilmesine yol açan gribal enfeksiyon hastalığı diğer oyuncuların da moralini bozarken futbolcular maske takarak korunmaya çalıştılar. Öte yandan Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, futbol takımındaki sporcuların genel sağlık durumlarının iyi olduğunu 2 sporcudan alınan numunelerin incelenmek üzere İzmir Refik Saydam İl Hıfzısıhha Laboratuarına gönderildiğini, gribal enfeksiyona bağlı rahatsızlık sebebiyle psikolojik olarak olumsuz etkilenmiş olabileceklerini belirtirken, Domuz Gribi

şüphesinin laboratuar sonuçlarına göre belli olacağını bildirdi.

ALİBEYKÖYSPOR'DA 'DOMUZ GRİBİ' PANİĞİ
ALİBEYKÖYSPOR'DA 'DOMUZ GRİBİ' PANİĞİ
ALİBEYKÖYSPOR'DA 'DOMUZ GRİBİ' PANİĞİ
ALİBEYKÖYSPOR'DA 'DOMUZ GRİBİ' PANİĞİ
ALİBEYKÖYSPOR'DA 'DOMUZ GRİBİ' PANİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 16:26:02
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 17:34:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?