3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Maden işçisinin dramı

Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde ailesiyle birlikte kalan maden işçisi, yürekleri sızlatan bir dram yaşıyor. Geçirdiği iş kazası sonucunda iki gözünü birden kaybeden talihsiz işçi ailesine bakabilmek için uzanacak yardım eli bekliyor.


Balıkesir' Savaştepe ilçesinde ikamet eden Ali Kandemir (29), Manisa Soma'da faaliyet gösteren özel bir kömür madeninde yer altında çalıştığı sırada meydana gelen kazada iki gözünü birden kaybetti. 1 yıl önce sevdiği kızla nişanlanan Ali Kandemir, 30 Temmuz 2007 tarihindeki nişan merasiminin ardından ertesi gün madende işe başladı.

Evlilik hazırlığı yapan Ali Kandemir, aynı zamanda Savaştepe'de birlikte yaşadıkları annesi ve kız kardeşlerine de bakıyordu. Maden ocağında yer altında çalışan Ali Kandemir, bir iş kazası sonucu iki gözünü de kaybetti. Gözleriyle birlikte adeta dünyası da kararan Ali Kandemir, önce nişanlısından sonra işinden ayrıldı. Kazadan sonra geçen 12 aylık sürede raporlu olduğu için aylığını almaya devam eden Ali Kandemir, rapor bitince işten çıkarıldığını öğrendi.

Şu anda hiçbir sağlık güvencesi bulunmayan Ali Kandemir doktora gidemediğini, kendisinin ve ailesinin perişan bir halde olduklarını söyledi. Devlet büyüklerinden yardım beklediklerini anlatan Kandemir, komşularının yardımıyla yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını belirtti. Maddi sıkıntı içindeki Kandemir ailesi kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

İha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 16:11:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?