7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Maden işletmesi sabıkalı çıktı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, grizu patlamasının yaşandığı maden ocağının en son 14 Kasım 2005 tarihinde denetlendiğini ve eksiklerin derhal giderilmesi konusunda işletmeye cezai işlem uygulandığını bildirdi. 

17 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'ne bağlı Odaköy mevkiindeki bir maden ocağında yaşanan grizu patlamasıyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamada, patlamanın ardından İş Teftiş Kurulu Başkanlığı İş Müfettişleri tarafından bir inceleme heyeti oluşturulduğunu ve geniş çaplı bir araştırma başlatıldığı belirtilerek, İş Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından Türkiye'deki tüm maden ocaklarının hazırlanan denetim programları dahilinde her yıl rutin olarak denetlendiğini kaydedildi. 

Bu çerçevede son 1 yıl içerisinde bin 552 maden işyerinde denetim yapıldığı vurgulanan açıklama şöyle devam etti: 

"Grizu patlamasının yaşandığı Balıkesir'in Dursunbey İlçesine bağlı Odaköy'deki maden ocağı da 2001 yılından bu yana 5 kez denetlenmiş, en son teftiş ise 14 Kasım 2005 tarihinde yapılmış, gerekli uyarılar işyerine bildirilmiştir. Tespit edilen noksanlıkların derhal giderilmesi konusunda da cezai işlem de uygulanmıştır. Bakanlığımız, iş müfettişleri heyetinin yapacağı inceleme sonrasında, kazanın oluş sebebiyle ilgili hazırlanacak rapor paralelinde gerekli tüm yasal işlemleri yapılacak."
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 18:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa çam IP: 81.214.179.xxx Tarih : 2.06.2006 22:51:39
ben dursunbeyin kavacık köyündenim e3dremit te oturuyom ben haberi duyunca şok oldum benim isteyim bu işyerlerine 4 5 ayda bir denetleme yapılmasını istiyom daha bir yıl önce yaşanan patlamadan sonra bu olayın olacağı kesindi zaten ölenlerin yakınlarına baş sağlığı yaralılarada geçmiş olsun diliyorum ben bu patlamada 6 tanıdığımı yitirdim toprakları bol olsun