6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Mağara iddiaları söylenti çıktı!

Balıkesir'in Havran Kaymakamı Fatih Genel, ilçenin kırsal alanında bulunan bazı mağaralarla ilgili ileri sürülen iddiaların sadece söylentiden ibaret olduğunu, söz konusu mağaralarda korkulacak, endişe edecek bir esrarengizliğin bulunmadığını bildirdi.

Havran ilçesinde bulunan ve girenlerin bir daha çıkamadığı iddia edilen mağaralarla ilgili iddiaların asılsız olduğu, bunların halk arasında konuşulan söylentiden ibaret şeyler olduğu bildirildi.

Eğmir, Dereören ve Hallaçlar köylüleri, Madra Dağı eteklerinde Kaya Tepe diye anılan bölgede bulunan mağaraların esrarengiz olduğunu, hayvanlarını otlatırken bile mağaraların bulunduğu bölgeden geçmediklerini söylemiş, kaçan koyunları aramak için giden çobanların kaybolduğunu, daha önce mağaraya giren birkaç kişinin bir daha çıkmadığını, hatta mağaralarda insan kemikleriyle kafatasları bulunduğunu iddia etmişlerdi.

VALİLİK İNCELETTİ
Havran'daki mağaralarla ilgili haberlerin gazetelerde yayınlanmasının ardından harekete geçen Havran Kaymakamlığı, Balıkesir Valiliğinin talimatıyla söz konusu mağaralarda inceleme yaptırdı.

Haber sitelerinde de yer bulan sözde esrarengiz mağaralarla ilgili haberler üzerine Kaymakam Fatih Genel'in talebi üzerine Vali Selahattin Hatipoğlu'nun emriyle İl Sivil Savunma Müdürü Hüseyin Zafer tarafından oluşturulan 5 kişilik tam donanımlı bir ekip maskelerini takarak Havran İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ile birlikte bahsedilen yere giderek incelemelerde bulundu.

Sivil savunmaya bağlı arama kurtarma timi mağaraların hepsini gezip inceledi. Yapılan incelemede iddia edildiği gibi insan ve hayvan kemiklerine rastlanmadığı, mağaralar çok derin olmadığından girenlerin çıkmaması gibi iddiaların da yersiz olduğu, tüm bunların söylentiden ibaret olduğunun anlaşıldığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 19:44:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?