3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Mahalleden baz istasyonu tepkisi

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde, mahalle arasına kurulmaya başlayan baz istasyonuna halk ve belediye karşı çıktı. İnşaat, Altınoluk Belediyesi tarafından mühürlendi. 

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz gün beldenin Küçüksu Mahallesi'ne gelerek, bir şahsa ait arsaya yıllık 4 bin 500 YTL kira ödeme taahhüdü ile izinli bir şekilde baz istasyonu kurmaya başlayan GSM şirketi, mahalle engelinin tepkileriyle karşılaştı. Arsada temel kazmaya başlayan inşaat işçileri ile mahalleli arasında tartışma çıktı. Olaya jandarma ekipleri müdahalede bulundu. Tepkilerini dilekçe haline getiren mahalleli aynı gün aralarında imza topladı ve Edremit Kaymakamı Şefik Aydın'a gitti. 

Altınoluk Belediyesi'nin baz istasyonuna izin verdiğini sanan mahalle sakinlerinden veteriner hekim Aynur Dehni, "Biz evlerimize 5 metre mesafeli baz istasyonu istemiyoruz. Ev yapılması amacı ile parsellenmiş bu arsaya baz istasyonu çukuru kazıldığını görünce hemen toplandık ve tepki gösterdik. GSM şirketi çalışmalarına başladı. Çalışmaları görünce insanlar kendilerini traktörlerin önlerine attı. Onlarca jandarma geldi ve bir türlü dinletemedik, bu çukuru açtılar. Sağlık açısından son derece üzücü bir durum. İnsanlar buraya dinlenmeye, huzur bulmaya geliyor. Kalp hastası komşularımız var. Ulaştırma Bakanlığı'nın bu işe bir çözüm bulması lazım. Jandarma tartışmalara müdahale etti ve olayları yatıştırdı. Bir sürü yer varken, neden burası seçildi?" dedi.
 
Geçtiğimiz gün yaşanan tartışmalar üzerine konuyu araştırdıklarını belirten Altınoluk Belediye Başkanı İsmail Aynur ise, GSM şirketine inşaat ruhsatı vermeyeceklerini belirtti. Aynur, "GSM şirketinin elindeki izinler genelgelere göre doğru gibi gözükse de, orada bir imalat yapılıyor. Belediyeden izinleri olmadan orada bir imalat yapamazlar. Nasıl ki, deniz üzerindeki iskeleler ruhsata tabi ise, burası da ruhsata tabidir. Bizden ruhsat almadıkları için gittik mühürledik. Vatandaşın da haklı olarak son derece büyük bir tepkisi var. Biz vatandaşımızın yanındayız. Çarşamba günü belediye meclisimiz var. Encümenimiz var ve encümende gerekeni yapacağız" dedi. 

Kazdıkları temele beton atmak için akşam saatlerinde olay yerine gelen GSM şirketinin inşaat elemanları ise belediye görevlileri ve halkın engeliyle karşılaştı ve çalışmalar başlamadan durduruldu. Mahalleli, tepkilerinde kararlı olduklarını söyleyerek işin peşini bırakmayacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 13:05:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?