6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Mahallenin Orta Yeri Sinema

Balıkesir Sinema Amatörleri Derneği (Sam-Der), bir süre önce başlattığı, "Mahallenin Orta Yeri Sinema" etkinliğine devam ediyor.

Dernek, bu yıl Balıkesir kent merkezindeki üç mahallede yazlık sinema gösterimi düzenleyecek. Ayrıca, Nokta filminin yapım ve oyuncu ekibini konuk edecek olan Sam-Der Başkanı Mesude Eğilmez, amatör sinema ve sanatçılar yetiştirerek 10 yıl sonra Balıkesir markası olarak tüm dünyaya mal etmeyi planladıkları Uluslararası Altın Zeytin Film Festivali'nin alt yapısını oluşturma çalıştıklarını bildirdi.
Dernek binasında düzenlenen basın toplantısında 2-7 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Balıkesir Sinema Günleri hakkında bilgi veren Sam-Der Başkanı Mesude Eğilmez, 2 Haziran'da Sakarya Mahallesi'ndeki Atatürk Lisesi bahçesinde Kabadayı, 3 Haziran'da Adnan Menderes Mahallesi'nde lise binasında Mavi Gözlü Dev ve 4 Haziran'da Gazi Osman Paşa Mahallesi'ndeki lise binasında Beyaz Melek filmlerinin gösterime gireceğini bildirdi.

Ayrıca, etkinlik haftası boyunca Yaylada AVM'deki Cinemarin salonlarında 120, Kabadayı, Hicran Sokağı, Nokta, Zeynep'in Sekiz Günü, Bereketli Topraklar Üzerine, Üç Maymun, Münferit filmlerinin gösterime gireceği açıklandı. 6 Haziran Cumartesi günü Nokta filminin yönetmeni Derviş Zaim ile yapımcı Baran Seyhan, oyuncular Begüm Birgören, Mehmet Ali Nuroğlu, Settar Tanrıöğen ve Şener Gökkaya ile film müziği Mazlum Çimen'in katılacağı, "Yeni Dönem Türk Sineması" konulu bir söyleşi düzenlenecek.

Yaylada Cinemarine tiyatro salonundaki söyleşinin halka açık olduğu bildirildi.Balıkesir Sinema Günleri etkinliği, son gün olan 7 Haziran'da kısa film gösterimleri ile Mesude Eğilmez'in hazırladığı Assuva'nın Çocukları, Bu Öykü Burada Bitmez ve Yağ Satarım Bal Satarım adlı belgesel filmleri ile Balıkesir Sam-Der sanatçılarına ait olan Ayna&Çekiç, Ben Nasıl Oldum, Denize Özlem, İkilem ve Kalabalık Yalnızlık isimli kurmaca filmler ile sona erecek.

Mesude Eğilmez, sinema günleri faaliyetlerine Valilik oluru ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 10 bin TL. maddi yardım yapıldığını, ayrıca, bu faaliyete sponsor olan Yaylada AVM ile Cinemarine ve Ströer Kent Vizyon şirketlerine teşekkür etti. Derneğin amatör yapımcı ve oyuncularını da basın mensuplarına tanıtan Mesude Eğilmez, Balıkesir'in sinema alt yapısını oluşturmaya çalıştıklarını, Balıkesir'in sinema ile sanat ile iç içe bir kent olacağını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 10:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?