6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Makam kapısını meydana dikti

MHP'den Edremit Belediye Başkanlığı'na seçilen Av. Tuncay Kılıç, seçim vaatleri arasındaki makam kapısını sökme sözünü yerine getirdi.
Adliye binasındaki mazbata töreninin ardından, yüzlerce vatandaş belediye önünde bir araya geldi.

AK Partili Yunus Bozbey'den önceki dönem de belediye başkanlığı yapan Tuncay Kılıç'a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. MHP'nin seçim otobüsü tarafından belediye hizmet binası önündeki cadde araç trafiğine kapatılırken, Tuncay Kılıç alkışlarla karşılandı. Yüzlerce vatandaş, "İşte başkan, işte Edremit" şeklinde sloganlar attı. MHP Balıkesir İl Başkanı Ahmet Yaraş, MHP Edremit İlçe Başkanı Halil Can, bazı sivil toplum kuruluşu başkanlarının da katıldığı karşılama töreninde, Kılıç'a kadınlar tarafından kırmızı karanfiller atıldı. Bir kamyonetin kasasında getirilen dana, kamyonetten indirilmeden dualarla kesildi.

İZDİHAM YAŞANDI
Halka hitaben kısa bir konuşma yapan Başkan Kılıç, tüm vatandaşlara teşekkür etti ve yeni seçilen tüm belediye başkanlarına, belediye meclis üyelerine ve İl Genel Meclisi üyelerine görevlerinde başarılar diledi. Konuşmaların ardından tezahüratlar ve alkışlarla belediye binasına girmek isteyen Başkan Tuncay Kılıç, yoğun kalabalığın arasında sıkıştı. Bir süre izdiham yaşanırken, çok sayıda kadın ve çocuk ezilme tehlikesi geçirdi. Belediye zabıta ekipleri ve görevliler tarafından oluşturulan koridordan güçlükle geçebilen Kılıç, dakikalar sonra makamına ulaştı.
Bir anda makam odasına doluşan vatandaşlar Başkan Kılıç'ı çiçek yağmuruna tuttu. Kısa bir süre makamında oturarak tebrikleri kabul eden Kılıç, görevi teslim almak için eski Belediye Başkanı Yunus Bozbey'i bekledi. Bozbey'in gelmesinden ümidini kesen Kılıç, eşi ve MHP İl başkanı ile birlikte basın mensuplarına makamında poz verdi.

MAKAM KAPISINI SÖKTÜ
Seçim gezileri sırasında yaptığı konuşmalarda seçilir seçilmez makam kapısını sökeceği sözünü veren Kılıç, bu vaadini tuttu. Söktürdüğü makam kapısı ile birlikte ilçenin Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen Kılıç, kapıyı kendi elleriyle Atatürk heykelinin yan tarafına koydu. Üzerinde, "Belediye başkanlığı makam odası kapısı" yazan kapıyı gören vatandaşlar şaşırırken, Kılıç daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 17:49:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?