2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Manda yavrusu çiftliğin uğuru

MANDA YAVRUSU ÇİFTLİĞİN UĞURU OLDU

Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde bir çiftlikte dünyaya gelen malak (manda yavrusu) çiftliğin uğuru haline geldi.

Boncuk adını verdikleri mandaya ait dişi yavruya ‘Üresin’ adını verdiklerini bildiren bakıcı Gülsüm Ok, ona çok iyi baktığını söyledi. Altınova’da Evren çiftliğinde bulunan iki mandadan biri yavruladı. Yurdumuzun pek çok yörelerinde üretimi olmayan mandalara çok iyi baktıklarını bildiren Gülsüm Ok, çiftlikte çok sayıda hayvan çeşidinin bulunduğunu bildirdi.

Boncuk adlı mandanın 3 gün önce doğum yaptığını bildiren Ok, “Çiftliğimizde manda, sığır, koyun ve keçilerin yanı sıra tavuk, hindi, güvercin, tavus kuşu, ördek ve tavşanlar da var. Değişik okullar buraya gezi düzenliyorlar. Buradaki hayvanlar çocukların ilgilerini çekiyor. Çocuklar hayatlarında hiç manda görmemişler. Bu yüzden mandaları görünce çok şaşırıyorlar. Boncuk adını verdiğimiz manda 3 gün önce doğum yaptı. Dişi olan yavruya Üresin adını koyduk. Üresin, çiftliğin uğuru oldu. Ona çok iyi bakıyorum” dedi.

MANDA YAVRUSU ÇİFTLİĞİN UĞURU OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2011 Çarşamba 11:35:02
Güncelleme :27 Nisan 2011 Çarşamba 13:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?