6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Mandalina üreticisinin altın yılı

MANDALİNA ÜRETİCİLERİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR

Balıkesir’in Edremit Körfezi’ndeki mandalina üreticileri, hem ürünün bol ve kaliteli olması, hem de Domuz Gribi virüsü endişesiyle vatandaşların mandalinaya akın etmesinden dolayı satışlarının iyi olduğunu söyledi.

Tüm dünya ülkeleri Domuz gribi virüsü ile mücadele verirken, çok sayıda insanın virüs kaparak hayatını kaybetmesi, Türkiye’de de önlemlerin en üst düzeye çıkartılmasını sağladı. Aşı ile Domuz gribinden korunmanın yanında uzmanların, “Bol bol C vitamini kaynağı olan meyve ve sebzelerden tüketin” çağrıları, ülkemizde mandalina tüketimini 3 kat artırdı.

Edremit Körfezi’nde üretilen ve Havran Mandalinası olarak adlandırılan C vitamini depoları kısa sürede yok satmaya başladı. Bölgedeki çok sayıda mandalina üreticisi, dalından toplanarak tezgahlara çıkartılan mandalinaların hızla tükendiğini ve ürün yetiştirmede sıkıntılar yaşandığını kaydetti. Geçtiğimiz yıllarda, ürettikleri tonlarca mandalinayı ihraç etme konusunda sıkıntılar yaşayan ve ürünlerini çürümeye terk etmek zorunda kalan üreticilerin bu yıl yüzleri güldü.

MANDALİNA ÜRETİCİLERİNİN YÜZÜ GÜLÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 11:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?